Spitalul din Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice cu 1 milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia cumpără 10 ventilatoare mecanice pentru Secţia de ATI, urmând a fi utilizate pentru pacienţii care au nevoie de ventilaţie mecanică.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o licitaţie pentru achiziţia a 10 ventilatoare mecanice. Valoarea totală estimată este de 1.008.403 de lei, fără TVA.

„Având în vedere că unitatea noastră a fost inclusă în ORDIN nr. 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei cu coronavirus COVID-19, a Listei Spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS –CoV-2, în faza a II-a avem nevoie de încă 10 ventilatoare mecanice în cadrul Sectiei ATI. În prezent secţia ATI dispune de 25 paturi şi de 15 ventilatoare mecanice.

Aşadar pentru a asigura asistenţa medicală de specialitate atât pacienţilor suspecţi/confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2 cât şi pacientilor internaţi în cadrul secţiei ATI care au nevoie de ventilaţie mecanică, avem nevoie urgenţă de aceste echipamente medicale.

Ventilaţia mecanică reprezintă metoda prin care se asistă sau se înlocuieşte respiraţia spontană. Se doreşte achiziţionarea unor aparate noi, deoarece cel existent – an fabricaţie 1996 este nefuncţional şi va fi propus spre casare”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului, termenul de livrare este de maxim 60 de zile de la data primirea comenzii. Finanţarea se face din fonduri alocate de la Consiliul Judeţean Alba (10%) şi Ministerul Sănătăţii (90%).

Citiţi şi:

Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş: încă 20 de persoane au fost testate pozitiv. DSP a realizat peste 400 de teste individuale

 

FOTO Simbolul arhitecturii şi comerţului comunist din Alba Iulia, transformat în mall. Cine este proprietarul afacerii

 

FOTO Ferrari distrus în accident rutier pe Transalpina, în Alba. Şoferul maşinii de lux ar fi provocat impactul cu un Ford

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite