Şofer aproape de comă alcoolică, depistat în trafic la Cugir. Era atât de beat, încât nu a putut fi testat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Cugir îl cercetează penal pe un bărbat care a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Din cauza stării avansate de ebrietate nu a fost posibilă testarea cu aparatul etilotest. Din analiza probelor de sânge a rezultat o concentraţie alcoolică de peste 2 grame/litru.

Potrivit IPJ Alba, a data de 24 august 2020, poliţiştii din Cugir au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului, faţă de un bărbat de 56 de ani, din Cugir. 

Acesta a fost depistat de poliţişti, în seara zilei de 20 august, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Cugir, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Din cauza stării avansate de ebrietate, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest şi a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Potrivit rezultatelor transmise poliţiei, bărbatul avea o concentraţie alcoolică în sânge de 2,39 grame/litru (prima probă), respectiv 2,25 grame/litru, (la cea de-a doua probă).

Poliţia le reaminteşte conducătorilor auto: 

Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influenţând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.

Concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite