Serbările Zăpezii la Arieşeni: distracţie şi concursuri pe pârtiile de la Vârtop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile de la Arieşeni sunt pregătite pentru distracţie
Pârtiile de la Arieşeni sunt pregătite pentru distracţie

Primăria şi Consiliul local Arieşeni organizează în perioada 17- 19 februarie 2+012 ediția a VII-a a Serbărilor Zăpezii. Evenimentul are loc pe pârtiile de la Vârtop şi va consta în concursuri şi distracţie pe măsură.

Este un eveniment plin de surprize, de vineri până duminică, timp în care pârtiile se umplu de împătimiţi ai muntelui dornici să participe la cele mai bizare şi amuzante concursuri – alunecare pe pârtie cu obiecte improvizate, aruncare cu bulgări la ţintă, hochei pe zăpadă, coborâre în doi („el” şi „ea”).

Seara, tot pe pârtie, încep concetele de muzică populară şi pop, apoi artificiile şi discoteca în aer liber. Un moment special e „şarpele de lumină”, alcătuit din salvamontiştii din judeţul Alba, care coboară pe pârtie cu torţe aprinse în mâini.

Programul evenimentului

Vineri – 17 februarie 2011
18:00  Discotecă în aer liber

Sâmbătă – 18 februarie 2011 (muzică ușoară, începând cu ora 16.00)
Mc Dany, Mălina Petrușe, Anna, Autentic

Duminică – 19 februarie 2011 (muzică populară, începând cu ora 11.30)
Şcoala Arieșeni, Felicia și Simona Costin, Muguri și Mlădițe de Tezaur, Vasile Chiorean, Anca Banda, Sorin Tănase, Ionuț Mateș, Cornel de la Chișcău, Florina și Florin Maris Insu.

Condiţii de acces şi tarife la teleschi

Stațiunea se află la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de circa 1.200 m, aproape de șosea. În județul Alba, ruta este Alba Iulia – Câmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moților – Albac – Scărișoara – Gârda de Sus – Arieșeni – Bubești – Vârtop. Distanță Alba Iulia - pârtii: 127 km. Durată: 2 h 30 min, incluzând popasuri. Drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil oricărui tip de autovehicul. Parcarea poate deveni insuficientă, datorită îngustării carosabilului de către troienele de zăpadă.

Pârtii: în urma ninsorilor abundente, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 depășește 1 m, fiind suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ambele pârtii sunt bătătorite de către utilajele speciale. Atenție, însă, Vârtop 2 prezintă în partea superioară o mulțime de denivelări care pot crea dificultăți imprevizibile la coborâre, în special pentru începători.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), la sfârșit de săptămână va ninge la Arieșeni, temperaturile înregistrând minime de -8 grade Celsius. Cerul va fi noros, cu slabe intensificări de vânt. Condițiile meteo vor fi, așadar, ideale pentru schi.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor. Informații despre cazare: www.cazare-arieseni.viaromania.eu, www.arieseni.info, www.parcapuseni.ro, www.arieseni-apuseni.ro

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.
Tarife pentru pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2
Tarife teleschi Vârtop 1: adulţi / copii
1 urcare – 5 lei / 3 lei
Tarife teleschi Vârtop 2: adulţi / copii
1 urcare – 2 lei / 1 leu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite