Serbările Zăpezii în staţiunea Arieşeni: concerte, concursuri şi foc de artificii pe pârtiile de la Vârtop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din Arieşeni. Foto Adevărul
Pârtiile din Arieşeni. Foto Adevărul

Staţiunea Arieşeni din Munţii Apuseni găzduieşte în acest weekend o nouă ediţie a „Serbărilor zăpezii“. Apoximativ 5.000 de turişti sunt aşteptaţi să participe la cel mai important eveniment de acest gen din judeţul Alba, în perioada 8 – 10 februarie 2013.

Organizatorii au pregătit un program divers ce se adresează tuturor categoriilor de turişti. Manifestarea se desfăşoară pe cele două pârtii din masivul Vârtop. Participanţii vor avea ocazia să vizioneze concerte de muzică populară şi uşoară, un show al salvamontiştilor care vor coborî pe schiuri purtând în mâini făclii aprinse şi focuri de artificii.

Vedetele serbării sunt Andrea Bălan şi KEO, care vor concerta sâmbătă seara. Evenimentul începe vineri la ora 18.00 şi se încheie duminică, după miezul nopţii. În ultima zi a manifestării vor urca pe scenă ansamblul folcoric al Centrului de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia, Alin Călinescu, Sânzienele, iar, noaptea, atmosfera va fi întreţinută de MC Marius & DJ Jungle. Distracţia va fi asigurată prin concursurile la care vor putea participa turiştii: aruncare cu bulgări la ţintă, hochei pe zăpadă, trasul frânghiei, coborâre în tandem şi sanie.

Organizatorii, Primăria Arieşeni şi Consiliul Judeţean, susţin evenimentul ca o modalitate de promovare turistică a zonei. În Arieşeni funcţionează peste 50 de pensiuni agroturistice ce oferă câteva mii de locuri de cazare. Pe pârtiile din Alba, în lungime de 1.000 de metri, respectiv 500 de metri, funcţionează două instalaţii teleschi. Pe pârtia lungă o urcare costă 5 lei, iar pe cea scurtă, 3 lei. Peste o săptămână, în perioada 15 – 17 februarie, pe Pârtia Piatra Grăitoare din judeţul Bihor, tot în masivul Vârtop, are loc un eveniment similar.

PROGRAM “Serbarile Zăpezii”

Vineri 8 februarie

Ora 18.00 – Concerte:

Românaşii

Dj Jungle

Sâmbătă 9 februarie

Concursuri:

Ora 11.00 – Alunecări cu obiecte neomologate

Ora 11.40 – Aruncare cu bulgări la ţintă

Ora 14.00 – Hochei pe zăpadă

17.00 CONCERTE

Aurora şi Săndel Mihai

Hangiţele

KEO

Skizzo Skillz

Rucsy de la Blaxy Girls

Andreea Bălan

21.00 – Foc de tabără

Coborâre cu făclii

Foc de artificii

Duminică 10 februarie

Ora 10.00 CONCERTE

Sânzienele

Alin Călinescu

Ansamblul “Augustin Bena” Alba Iulia

MC Marius & DJ Jungle

Concursuri:

Ora 11.00 – Sanie

Ora 11.30 – Coborâre în tandem

Ora 12.00 – Trasul frângiei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite