Şcolile din Alba, pregătite pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar a afişat pe pagina proprie de internet circumscripţiile şcolare din judeeţul Alba, atât din mediul urban cât şi din cel rural, cu numele unităţii de învăţământ, adresa, pagina de internet şi străzile arondate.

În 30 martie la fiecare şcoală care desfăşoară activităţi specifice clasei pregătitoare, s-a organizat Ziua Porţilor Deschise, în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate au putut vizita spaţiile dedicate activităţilor şcolare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ şi cu alţi părinţi. Manifestarea va fi reluată, în toate şcolile, în 7 aprilie. 

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare şi clasa I

Luni, 1 aprilie, la sediile unităţilor de învăţământ şi al inspectoratului şcolar, dar şi pe site-urile acestora, s-a afişat programul de completare a cererilor tip de înscriere în învăţământul primar.

Între 2 şi 22 aprilie, are loc completarea cererilor-tip de înscriere, de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copilului.

Pe 29 aprilie vor fi afişate numele elevilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista cu copiii neînscrişi după etapă.

Între 2 şi 17 mai are loc cea de-a doua etapă de înscriere, cu completarea şi depunerea cererii-tip la secretariatul unităţii de învăţământ dorite.

Pe 24 mai va fi afişată lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. La linia de telefon TelVerde – 0800816258 – funcţională de luni, 1 aprilie, se pot obţine informaţii despre clasa pregătitoare şi înscriere, zilnic, între orele 8.00 şi 16.00.

Pe fiecare pagină de internet a şcolilor (accesibilă din tabelul circumscripţiilor şcolare) din judeţ sunt disponibile informaţii despre numărul de clase şi de elevi, oferta şcolară, structura unităţii de învăţământ, programe speciale, informaţii pentru părinţi şi galerii foto din sălile de clasă. Comisia judeţeană de înscriere în clasa pregătitoare 2013 – 2014 este formată din inspectorul şcolar general adjunct Marcela Dărămuş şi inspectorii Dan Bordean, Eugenia Ignat, Alexandra Popa, Camelia Henegar.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite