Repartizare liceu 2015 Alba. Elevii au aflat liceele unde vor învăţa în următorii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii clasei a VIII-a au aflat liceul la care au fost repartizaţi
Absolvenţii clasei a VIII-a au aflat liceul la care au fost repartizaţi

Ministerul Educaţiei a publicat marţi, 14 iulie 2015, rezultatele repartizării computerizate în cadrul admiterii la liceul 2015. Trei candidaţi cu media 10 au fost admişi la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, unul dintre ei fiind din Satu Mare. Aceştia au ales specializarea Matematică-Informatică.

Admiterea la liceu se desfăşoară în trei etape, în perioada 3-15 iulie, 15-30 iulie, respectiv 1 august – 4 septembrie. Admiterea pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă se desfăşoară în perioada 21-24 iulie.

LISTA candidaţilor admişi în Alba, ordinea mediei

 

LISTA candidaţilor admişi în Alba, în ordine alfabetică

 

LISTA candidaţilor din alte judeţe, admişi la licee din Alba

În judeţul Alba, au fost repartizaţi la liceu 98,7% dintre candidaţi. Cei care nu au prins loc la liceu se mai pot înscrie în perioada 15-20 iulie, iar a doua repartizare este pe 23 iulie. Din cele 2128 de locuri pentru admitere liceu 2015 în Alba au rămas libere 185 de locuri, majoritatea la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia şi Liceul Tehnologic Ocna Mureş.

În ceea ce priveşte admiterea elevilor la învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani, înscrierile s-au desfăşurat în perioada 8-15 iunie. Candidaţii respinşi la etapa I de admitere în învăţământul profesional pot să se înscrie la etapa I de admitere în liceu. Admiterea în şcolile profesonale se desfăşoară tot în trei etape, în perioadele 8 iunie – 15 iulie, 20 august – 2 septembrie, respectiv 3-8 septembrie.

După rezultatele la Evaluare Naţională 2015, în Alba, 79,36% dintre candidaţi au obţinut medii peste 5 (faţă de 80,82% înainte de contestaţii), mai mulţi faţă de anul trecut, respectiv 75%. De asemenea, patru elevi de clasa a VIII-a au reuşit performanţa mediei 10. Testările au fost susţinute în 74 de centre organizate în judeţul Alba. Lucrările elevilor au fost corectate şi asistate de aproximativ 200 de profesori, în patru centre.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Pe aceeaşi temă:

Rezultate Evaluarea Naţională 2015 Alba. Patru elevi au media 10, iar 71 au primit nota maximă la una dintre probe

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Alba. Ce note au luat elevii din Alba

Evaluare Naţională 2015 Alba. Subiecte Matematică

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Elevii susţin că subiectele la Română au fost accesibile

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Subiecte Limba Română - basmul şi ia românească. Rezolvări, pe adevarul.ro

Evaluarea Naţională 2015 Alba. Subiecte Limba Maternă. La Limba Maghiară a picat poezia şi monologul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite