Recursul fiului magistratului de la Tribunalul Cluj arestat preventiv, judecat luni la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a înregistrat vineri recursul formulat de Ionuţ Adrian Dincă, fiul Ioanei Nora Boiciuc, preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Cluj, la sentinţa Tribunalului Sibiu privind arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Şedinţa de judecată a fost stabilită pentru luni, 8 august 2011. Tot luni va fi judecat şi recursul formulat de Ioan Daniel Mărginean, arestat în acelaşi dosar.

„Luni, 08.08.2011 pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se va afla dosarul 4617/85/2011 ce are ca obiect judecarea recursurilor formulate de inculpaţii Mărginean I. D. şi Dincă I. A. împotriva încheierii pronunţate de Tribunalul Sibiu în data de 02.08.2011 prin care s-a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru 29 de zile. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-un grup infracţional specializat în fraude informatice“, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel. Tânărul în vârstă de 20 de ani mai este acuzat de fals privind identitatea şi înşelăciune.

În acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv în 20 iulie Alexandru Mihai Preda, Paul Eugen Niţă, Radu Alin Ienac, Adrian Pop şi Csete Tibor. Membrii grupării sunt suspectaţi că începând cu anul 2010 şi până în prezent au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil. Pentru inducerea în eroare a potenţialilor cumpărători, aceştia au afişat preţuri atractive şi au convins mai multe persoane să facă transferuri de bani prin Western Union. Cumpărătorii trebuiau să facă dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achiziţia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat să depună suma de bani pe numele lor şi să trimită o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea şi codul de control al transferului.

Dacă victimele nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, după accesare, le direcţiona pe un site de phishing (site care, deşi conţinea cuvintele western union, nu aparţinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului). Odată intraţi în posesia acestui cod de control, membrii grupării au falsificat cărţile de identitate ale victimelor, prezentându-se cu acestea la ghişeele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentând documente de identitate foarte bine falsificate.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 de euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite