Punct de lucru temporar SMURD în zona Domeniului Schiabil Şureanu. O salvare cu trei paramedici, pregătiţi să intervină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba

Un punct de lucru temporar SMURD a fost organizat la Domeniul Schiabil Şureanu începând de sâmbătă, 26 decembrie.

„Analizând cazuistica din ultimii ani şi luând în considerare timpul de răspuns foarte mare înregistrat în zona Domeniului schiabil Şureanu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba împreună cu UPU – SMURD vor operaţionaliza, începând de astăzi (n.r. sâmbătă, 26 decembrie) şi până la sfârşitul sezonului de schi (în funcţie de condiţiile meteo şi afluxul de turişti), un punct de lucru temporar SMURD la Domeniul schiabil Şureanu – M-ţii Sebeşului.

La faţa locului va fi dislocată o ambulantă SMURD cu trei paramedici care vor acţiona în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă. Urgenţele pot fi anunţate fie prin 112 fie direct la echipajele prezente în zonă”, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Imagine indisponibilă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a decis asigurarea unei construcţii uşoare pentru ISU Alba, în vederea deschiderii unui punct de lucru temporar SMURD, în zona Domeniului Schiabil „Poarta Raiului” din Munţii Şureanu, pe durata sezonului de schi 2020 – 2021, având în vedere afluxul de turişti înregistrat în fiecare an, precum şi contextul epidemiologic actual determinat de noul coronavirus SARS-COV-2.

Imagine indisponibilă

Vă mai recomandăm şi:

 

Intrarea în fosta închisoare a oraşului Zlatna, unde au fost ţinuţi Horea, Cloşca şi Crişan, descoperită întâmplător la subsolul spitalului FOTO

 

Scandal la o primărie din Alba după ce primarul a fost trimis în judecată. Secretara îl acuză de ameninţare. DNA îl vrea pe edil după gratii

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite