Primarul comunei Lupşa din Alba, acuzat că şi-a angajat soţia la primărie, a pierdut procesul cu ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dănuţ Bârzan este acuzat că şi-a angajat soţia la primărie
Primarul Dănuţ Bârzan este acuzat că şi-a angajat soţia la primărie

Primarul comunei Lupşa din Alba, Dănuţ Vasile Bârzan, a pierdut prima etapă a procesului cu Agenţia Naţională de Integritate. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 7 martie 2016 acţiunea formulată de primar, care a solicitat anularea raportului prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia.

”Respinge, ca nefondată, acţiunea formulată de reclamantul Bârzan Dănuţ - Vasile, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, B-dul Lascăr Catargiu, nr.15, sector 1. Respinge cererea reclamantului privind acordarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07.03.2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în noiembrie 2015, existenţa unui conflict de interese de natură administrativă şi penală în cazul primarului comunei Lupşa, Dănuţ Bârzan (PSD). Potrivit unui comunicat de presă, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziţia privind încadrarea soţiei sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară şi fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupşa, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Mai mult, anterior emiterii dispoziţiei din data de 7 februarie 2013, primarul Bârzan a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. Soţia acestuia a obţinut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat atunci şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. Deocamdată, Parchetul din Cîmpeni nu a soluţionat acest dosar.

Decizia pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în 7 martie 2016 poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O eventuală decizie defavorabilă şi la instanţa supremă poate determina pierderea mandatului de primar, în situaţia în care Dănuţ Bârzan şi-a anunţat candidatura şi are cele mai mari şanse să fie reales la conducerea Primăriei Lupşa.

Citiţi şi:

 

Moţii şi minerii din Apuseni, în Cartea Recordurilor: cel mai mare balmoş din lume şi cei mai mulţi oameni care caută aur cu şaitrocul

 

Planurile ministrului Culturii pentru Roşia Montană: galeriile romane devin ”obiect de utilitate internaţională”

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri