Primăria Alba Iulia trece la demolarea ultimelor garaje din oraş. În locul acestora se vor amenaja locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii au fost anunţaţi că trebuie să-şi demoleze garajele. Foto: Primăria Alba Iulia
Proprietarii au fost anunţaţi că trebuie să-şi demoleze garajele. Foto: Primăria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia trece la demolarea ultimelor garaje care au mai rămas în oraş. Proprietarii au fost anunţaţi că nu le vor mai fi prelungite contractele de concesionare a terenului.

Este vorba despre 11 garaje situate în spatele fostului magazin ”Unirea”, actualul ”Mercur City Center”, în centrul oraşului.

Joi, 4 august, poliţiştii locali din Alba Iulia de la Disciplina în construcţii, birou din cadrul Serviciului Poliţia Locală, au transmis somaţii către proprietarii garajelor. Aceştia sunt somaţi că trebuie să pună singuri la pământ construcţiile, altfel vor suporta costurile distugerii realizate de către primărie.

Potrivit viceprimarului, Emil Popescu, în data de 3 septembrie 2022 va expira contractul de concesiune pentru terenul pe care se află aceste construcţii. Parte dintre garajele respective sunt mai vechi de 10 - 15 ani.

Proprietarii trebuie să distrugă construcţiile până în data de 9 septembrie. Altfel, în data de 12 septembrie vor fi puse la pământ de buldozerele primăriei.

După ce vor fi dărâmate, pe locul garajelor se vor amenaja mai multe locuri de parcare. În zona respectivă primăria are în sertar un PUZ pentru o parcare cu trei etaje, care să dispună de aproape 170 de locuri de parcare. Deocamdată nu există resurse financiare pentru o asemenea investiţie.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Mumia de Ibis de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, veche de peste 2.600 de ani

Dosar complex de corupţie, cu prejudiciu de 16 milioane de euro, retrimis la DNA. Pionul principal: un fost primar din Sibiu cu avere uriaşă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite