Preşedintele Klaus Iohannis, la Alba Iulia, în 1 noiembrie, la Centenarul Colegiului Naţional Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, 1 noiembrie, la Alba Iulia, la aniversarea de Centenar a Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”.

Unitatea de învăţământ din Alba Iulia aniversează 100 de ani de existenţă, preşedintele României urmând să fie prezent la eveniment.

Evenimentul va debuta la ora 10.00 şi va include un ceremonial militar şi religios, alocuţiuni, decorarea Drapelului de Luptă, festivităţi de premiere şi alte activităţi omagiale dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea liceului militar albaiulian. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 octombrie 2019, chiar de Ziua Armatei României, decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer,  cu însemn de pace pentru militari. 

Pe tot parcursul săptămânii în curs, în cadrul Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” au loc mai multe activităţi prin care elevii instituţiei marchează 100 de ani de existenţă a colegiului.

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, la data de 1 noiembrie 2019, prin o sută de ani de existenţă, intră în Alianţa Colegiilor Centenare, al cărei scop este promovarea calităţii în învăţământul românesc preuniversitar.

În cei 100 de ani care au trecut de la înfiinţarea liceului militar la Târgu-Mureş, în toamna anului 1919, instituţia a pregătit aproximativ 7.000 de absolvenţi încrezători şi motivaţi, aceştia devenind o resursă valoroasă pentru Armata României.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite