Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat în Alba o zonă de agrement unde se află cel mai modern teren de golf din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis a efectuat vineri o vizită privată în judeţul Alba, la terenul de golf construit de omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei Transavia SA, la Teleac, în comuna Ciugud.

Preşedintele a vizitat zona de agrement din apropierea râului Mureş şi s-a arătat, potrivit unor surse locale, impresionat de ceea ce a văzut. Investiţia realizată de omul de afaceri va fi una dintre cele mai moderne zone de agrement din Europa. Inagurarea oficială va avea loc peste circa două luni. Terenul de golf va avea va avea toate dotările pentru organizarea de competiţii la standarde internaţionale, la care se adaugă spaţii de cazare şi alte servicii ce vor fi puse la dispoziţia clienţilor.

În documentaţia prezentată la eliberarea avizului de mediu al proiectului s-a prevăzut amenajarea unei zone de agrement, cu profil golf, care a fost subîmpărţită în trei zone funcţionale: instituţii şi servicii, teren golf şi zonă verde adiacentă râului Mureş.

ciugud alba golf

Proiectul unei părţi din zona de agrement de la Teleac

“Este vorba despre zonă foarte frumoasă, unde Mureşul face un cot, în dreptul comunei Ciugud. Ne-am gândit că s-ar putea lega foarte bine de viitoarea zonă de agrement de la Teleac, unde albaiulienii vin la grătare pe malul Mureşului. De asemenea, avem o zonă industrială conturată acolo, iar, cum golful este un sport dedicat oamenilor cu bani, ar putea aduce aduce dezvoltare nu doar comunei, ci şi sectorului de afaceri, completând «oferta» de oportunităţi”, spunea în 2015, la momentul eliberării autorizaţiei de construire, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian. Compania Transavia SA este cel mai mare producător de carne de pui din România.

Klaus Iohannis participă sâmbătă, 5 august, la întâlnirea saşilor de la Sibiu, iar duminică va merge la ceremonia de comemorare a bătăliei de la Mărăşeşti.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite