O maşină este licitată la Londra pentru tânărul din Alba Iulia bolnav de cancer. Adrian Vinţan are nevoie de 75.000 de euro pentru tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de strângere de fonduri pentru tratamentul tânărului de 31 de ani din Alba Iulia, Adrian Vinţan, bolnav de cancer de piele, a ajuns şi în Anglia. Acesta are nevoie de 75.000 de euro pentru a urma un tratament. Grupul ”Români în Londra” a organizat o acţiune în cadrul căreia a fost scoasă la licitaţie o maşină.

”Luptăm pentru un tânăr de 31 de ani din Alba Iulia (Adrian Vinţan - n.r.), care se luptă cu cancerul şi pe care noi vrem să îl ajutăm atât cât putem. Povestea lui o găsiţi în linkul de mai jos: https://www.gofundme.com/eroipentruadrian. Din nou, ni s-au alăturat oameni despre care mulţi nu ştiţi, dar despre care ar merita să ştie o lume întreagă! 

Prin obiecte donate pentru licitaţii, prin gesturi unice, ne-au impresionat şi de data această. Mulţumim Alexandra Ursachi şi multora care au dorit să rămână anonimi.. Mulţumim celor care au licitat 150£ pentru un tort, care acum licitează sume considerabile pentru o chitară electrică sau o piesă compusă la pian special pentru ei de către Cristi. Sunteţi cu toţii minunaţi! 

adrian vintan alba

Surpriză cea mare a venit însă azi noapte când «maşinuţa care face bine» a fost donată din nou spre licitaţie de către cel care o achiziţionase anterior tot pentru o campanie umanitară! I-am zis şi lui şi va zic tuturor: am rămas fără cuvinte şi asta se întâmplă foarte rar. Sunt mândră efectiv că existaţi, dragii mei, sunt mândră că aveţi încredere în cuvântul nostru şi sunt mândră că împreună putem ajută şi putem face diferenţă pentru nişte oameni aflaţi la mare nevoie. Sunt fericită de faptul că fac parte din comunitatea asta cu oameni care, atunci când trebuie, fac nişte gesturi care te fac să plângi la ora 2 noaptea! Licitaţia va începe de la sumă de 500£ şi se va încheia duminică, 18 februarie, ora 20:00, moment în care cel care a licitat cel mai mult va face transferul în contul campaniei noastre şi va merge să ridice cheile maşinii de la Cristian”, a scris Claudia Gutulescu pe Facebook. 

image

Separat de licitaţia pentru maşină, a fost organizată o campanie online în cadrul căreia s-a adunat până acum suma de aproape 2.200 de lire. Maşina scoasă la licitaţie a mai făcut obiectul unei campanii în urmă cu un an, când a fost vândută la licitaţie pentru transportul şi înmormântarea în România, a unei românce decedate la Londra.

Campania dedicată strângerii de fonduri pentru Adrian Vinţan are succes şi la Alba Iulia. Mai mult de jumătate din suma de 75.000 de euro a fost deja adunată în conturile tânărului în vârstă de 31 de ani. ”Dragi oameni cu suflet mare, nu reuşesc să fac faţă la multitudinea de mesaje primite. Îmi cer scuze dacă nu răspund fiecăruia în parte, sunt copleşit de atenţia şi bunătatea pe care mi-aţi acordat-o. Până în acest moment, cu ajutorul tuturor am reuşit să strângem puţin peste 40 000 de euro. În momentul de faţă sunt sigur că alături de voi, vom reuşi să strângem această sumă exorbitantă de 75 000 euro.  Nu am cuvinte să vă mulţumesc şi sincer nu am crezut că acest lucru ar fi posibil! Sănătate multă!”, a transmis Adrian Vinţan. Campania pentru susţinerea tânărului va continua şi în zilele următoare. În 10 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc concertul ”LiVe for LiFe” susţinut de trupe ”The Puzzles”. Accesul se va face pe baza unei invitaţii care va costa 50 de lei şi care poate fi obţinută de la sediul Casei de Cultură. Toate fondurile strînse vor fi donate pentru Adrian Vinţan.

adrian vintan alba

Cei care vor să-i întindă o mână de ajutor lui Adrian o pot face donând bani în următoarele conturi:

RO91INGB0000999903328604 – Cont LEI deschis la Banca INGB CENTRALA (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

RO54INGB0000999907240698 – Cont EURO deschis la Banca INGB CENTRALA, SWIFT: INGBROBU (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Firmele pot dona în contul: Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, str. Republicii, nr.8

RO 10909726

Cont LEI : RO74RNCB0007001695460001 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Cont in EUR : RO47RNCB0007001695460002 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Conturi deschise la BCR Blaj, Cod SWIFT: RNCBROBU.

În urmă cu 4 ani, Adrian şi-a scos o pată pigmentara de pe piciorul stâng care îl incomoda. Atunci i s-a dat vestea

image

cruntă că suferă de cancer. A fost operat şi timp de doi ani totul părea să meargă bine. “Totul a început în 2014, când, în urma unor controale la dermatologi, am fost diagnosticat cu melanom la un semn pe care l-am avut pe piciorului stâng. În 2016 mi-a apărut un ganglion în zona inghinală, a început să se inflameze, am revenit la doctor mi-a spus că este metastaza de la acel semn şi trebuie făcută operaţie de urgenţă”, spune Adrian Vinţan

Tânărul a mers şi la un spital din Viena, unde a urmat un tratament care l-a ajutat. Acum şansa lui la viaţa este un medicament care costă mult prea mult şi de care are nevoie cât mai repede. ”Este cel mai bun de pe piaţa, se foloseşte şi în ţările din Europa, însă, din păcate, la noi costă 75.000 de euro. În Germania sau în alte ţări se poate face gratuit în spitale. Până acum, tratamentele au costat destul de mult, am făcut credit la bancă, am luat banii de la nunta. Suma acum este prea mare şi nu mai avem posibilitate să ne descurcăm singuri”, mai afirmă Adrian. 

Dr. Răzvan Curcă, medic primari oncologie: “Din păcate, boala lui a progresat peste medicamentul precedent, aşa că acest medicament este cea mai bună variantă conform studiilor de specialitate. Este un medicament înregistrat în România, dar încă nu este compensat în programul de oncologie. Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Spania, toate aceste ţări rambursează”, spune medicul oncolog Răzvan Curcă. Singura şansă rămasă este tratamentul cu medicamentul IPILIMUMAB, iar costul este de 75.000 de euro.

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite