Viaţa unui tânăr de 31 de ani din Alba Iulia depinde de un medicament care costă 75.000 de euro. Adrian are nevoie de ajutorul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Vinţan poate supravieţui cu ajutorul medicamentului
Adrian Vinţan poate supravieţui cu ajutorul medicamentului

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Alba Iulia are mare nevoie de ajutorul semenilor. Viaţa lui Adrian Vinţan depinde de un medicament care costă 75.000 de euro. Adrian a fost diagnosticat cu un cancer de piele care evoluează galopant.

Medicamentul salvator nu se află pe lista de gratuităţi în România, deşi în străinătate poate fi administrat fără niciun ban. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook în sprijinul acestui tânăr, însă e nevoie de mult mai mult.

În urmă cu 4 ani, Adrian şi-a scos o pată pigmentara de pe piciorul stâng care îl incomoda. Atunci i s-a dat vestea cruntă că suferă de cancer. A fost operat şi timp de doi ani totul părea să meargă bine. “Totul a început în 2014, când, în urma unor controale la dermatologi, am fost diagnosticat cu melanom la un semn pe care l-am avut pe piciorului stâng. În 2016 mi-a apărut un ganglion în zona inghinală, a început să se inflameze, am revenit la doctor mi-a spus că este metastaza de la acel semn şi trebuie făcută operaţie de urgenţă”, spune Adrian Vinţan

Tânărul a mers şi la un spital din Viena, unde a urmat un tratament care l-a ajutat. Acum şansa lui la viaţa este un medicament care costă mult prea mult şi de care are nevoie cât mai repede. ”Este cel mai bun de pe piaţa, se foloseşte şi în ţările din Europa, însă, din păcate, la noi costă 75.000 de euro. În Germania sau în alte ţări se poate face gratuit în spitale. Până acum, tratamentele au costat destul de mult, am făcut credit la bancă, am luat banii de la nunta. Suma acum este prea mare şi nu mai avem posibilitate să ne descurcăm singuri”, mai afirmă Adrian. 

Dr. Răzvan Curcă, medic primari oncologie: “Din păcate, boala lui a progresat peste medicamentul precedent, aşa că acest medicament este cea mai bună variantă conform studiilor de specialitate. Este un medicament înregistrat în România, dar încă nu este compensat în programul de oncologie. Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Spania, toate aceste ţări rambursează”, spune medicul oncolog Răzvan Curcă. Singura şansă rămasă este tratamentul cu medicamentul IPILIMUMAB, iar costul este de 75.000 de euro.

adrian vintan alba

Demersul tânărului şi al familiei acestuia nu au rămas fără rezultat. La doar o zi de la apelul umanitar, s-au adunat în cont aproximativ 25.000 de euro din donaţii, iar Adrian are acum banii pentru prima perfuzie. Au donat oameni de afaceri, dar şi persoane simple care au răspuns la apelurile lansate de familia şi prietenii tânărului. De asemenea, fotbaliştii Nicolae Stanciu şi Gicu Grozav, internaţionalii români lansaţi în fotbal de Unirea Alba Iulia, alături de rapidistul Daniel Niculae, îşi vor dona tricourile pentru a fi scoase la licitaţie.

Cei care vor să-i întindă o mână de ajutor lui Adrian o pot face donând bani în următoarele conturi:

RO91INGB0000999903328604 – Cont LEI deschis la Banca INGB CENTRALA (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

RO54INGB0000999907240698 – Cont EURO deschis la Banca INGB CENTRALA, SWIFT: INGBROBU (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Firmele pot dona în contul: Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, str. Republicii, nr.8

RO 10909726

Cont LEI : RO74RNCB0007001695460001 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Cont in EUR : RO47RNCB0007001695460002 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan)

Conturi deschise la BCR Blaj, Cod SWIFT: RNCBROBU.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite