Miliardarul Dorel Tamaş executat silit de Finanţe: două spaţii comerciale din Alba Iulia, scoase la licitaţie publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Dorel Tamaş mai primeşte o lovitură imobiliară. Direcţia Generală de Finanţe Publice Alba scoate la licitaţie două spaţii comerciale deţinute de omul de afaceri, urmărit internaţional pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Executarea silită a miliardarului Dorel Tamaş are loc în condiţiile în care el şi firmele sale au datorii de sute de mii de euro la bugetul statului. Bunurile scoase la vânzare prin licitaţie publică sunt amplasate în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu, în centrul oraşului.

Este vorba despre două spaţii comerciale situate în Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu, bloc V2C, suprafaţă construită de 165 mp, respectiv în  blocul V2B, ap.10, în suprafaţă construită de 212 mp. Preţul de pornire al licitaţiei este de 619.916 lei (exclusiv TVA) pentru primul spaţiu şi 745.060 lei (exclusiv TVA) pentru ce de-al doilea. Licitaţia are loc în 12 februarie 2013 la sediul DGFP Alba. În caz de neadjudecare vor exista, probabil, alte programări pentru licitaţii publice. În spaţiul din blocul V2C funcţionează banca Unicredit.

Alte bunuri scoase la vânzare

Acestea nu sunt singurele bunuri ale omului de afaceri executate silit. Un teren din Bucureşti şi un apartament din Alba Iulia, pentru care există sentinţe de executare silită în justiţiedin anul 2009, au fost, de asemenea, scoase la vânzare. Terenul din Bucureşti, în suprafaţă de 2.500 metri pătraţi, situat pe strada Pădurea Băneasa, a fost scos la licitaţie de executorul judecătoresc în septembrie 2012 la preţul de 1,6 milioane de lei (circa 365.000 de euro).

Valoarea a fost cu 25 la sută mai mică decât la prima licitaţie, când s-a solicitat suma de 2,15 milioane lei şi la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Procesul de excutare silită este rezultatul neachitării unui credit de aproximativ 1 milion de euro contractat de la BCR, în 2007, de firma Nic Eden SRL Alba Iulia şi garantat prin ipoteca asupra terenului de către Dorel Tamaş (foto). Firma respectivă a fost preluată prin absorbţie de către o altă societate a miliardarului din Alba Iulia, Lider Prodcarn SRL, aflată în prezent în procedură de faliment.
 
O altă licitaţie privind vânzarea unui bun ce aparţine miliardarului a avut loc în 18 ianuarie 2013, la sediul Biroului Executorilor Judecătoreşti din Alba Iulia. Este vorba despe pocedura de vânzare a unui apartament de 4 camere situat pe strada Poligonului, pentru care se cere suma minimă de 189.486 lei (aproximativ 43.000 euro). Executarea silită este rezultatul neachitării unui credit contractat în 2005, tot de la BCR de o altă societatea a miliardarului, Ardeleana SA Alba Iulia, garantat cu ipotecă asupra apartamentului. Şi această firmă este în faliment.

Dorel Tamaş, un afacerist controversat

Urmărit internaţional

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DNA îl acuză că a vândut ilegal hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro. În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro. În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite