Jaf cu cagule. Vârstnic din Alba, tâlhărit în casă de doi tineri. Câți ani vor sta la închisoare

0
Publicat:

Doi tineri de 19 ani, respectiv 24 de ani, din Cugir, Alba, au fost condamnați la închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată. Au jefuit noaptea, mascați cu cagule, un vârstnic.

Ambii atacatori au primit închisoare cu executare FOTO Adevărul
Ambii atacatori au primit închisoare cu executare FOTO Adevărul

Potrivit rechizitoriului, cei doi au intrat în locuința unui localnic din comuna Ighiu, Alba, pe timp de noapte, având fețele acoperite cu cagule. Aceștia l-au bătut pe cetățean și i-au luat două telefoane mobile pe care le avea pe noptieră. 

„În data de 3 martie 2022, în jurul orei 21:40, pe timp de noapte, fără a avea consimțământul persoanei vătămate sau a vreunei persoane care locuiește cu aceasta și având fețele acoperite cu cagule, inculpații au pătruns în imobilul locuință al persoanei vătămate C., situat în comuna Ighiu, loc în care au exercitat agresiuni fizice asupra acestuia, lovindu-l în mod repetat cu pumnul în zona feței și strângându-l de gât și provocându-i astfel leziuni corporale pentru a căror vindecare s-au stabilit ca fiind necesare 7-8 zile de îngrijiri medicale, context în care l-au deposedat de două telefoane mobile marca Samsung, pe care le avea pe noptieră, producându-i astfel un prejudiciu în cuantum de 700 lei”, se precizează în dosar.

Victima a declarat că în seara respectivă a ajuns la domiciliul său, a închis cu cheia poarta care asigură accesul în curte dinspre stradă, însă nu şi uşa de la intrare, pe care a închis-o fără a o asigura, iar ulterior s-a pus în pat.

Cum s-au derulat agresiunile

„După aproximativ 30 de minute, a auzit că uşa de acces în casă a fost deschisă şi a observat o persoană de sex masculin, care avea o cagulă pe faţă. În timp ce această primă persoană îi adresa o serie de întrebări, o a doua persoană, care probabil se afla în cămară, a prins persoana vătămată din spate cu braţele în zona gâtului, iar ulterior l-a pus pe numitul (...) pe burtă, pe patul din dormitor, cu capul în jos. Ulterior a intrat în dormitor şi prima persoană pe care a văzut-o, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona spatelui şi a feţei, în timp ce întreba persoana vătămată unde îşi ţine banii, fără însă a i se răspunde”, a declarat bărbatul agresat.

Potrivit acestuia, ulterior, cei doi atacatori şi-au inversat rolurile: individul care îl ţinea iniţial s-a deplasat spre masă, de unde a luat două telefoane mobile, în timp ce celălalt individ l-a prins și l-a ținut prin strangulare. Victima le-a spus anchetatorilor că unul dintre atacatori, pe care l-a recunoscut, cunoştea faptul că în aceeaşi zi a vândut o bovină şi avea în locuinţa sa suma de 3.000 lei.

Pe data de 8 decembrie 2022, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă. Astfel, Sergiu A. a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare, iar Alexandru S. a primit 5 ani în regim de detenție pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. În cazul celui de-al doilea condamnat, instanța a dispus executarea și a unei amenzi penale în valoare de 1.490 de lei pe care a primit-o într-un alt dosar.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite