Invenţii bizare care au fost abandonate: izolatorul, costumul de baie din lemn, maşina cu grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Izolatorul a fost prezentat în anul 1925 în revista Science and Invention
Izolatorul a fost prezentat în anul 1925 în revista Science and Invention

De-a lungul vremurilor, omenirea a inventat numeroase lucruri care, în final, nu s-au dovedit folositoare. Sunt invenţii bizare care astăzi uimesc prin modul şi scopul în care au fost concepute. Astfel de exemple sunt izolatorul sau costumul de baie din lemn.

Una dintre cele mai ciudate invenţii a fost Izolatorul, un aparat folosit în trecut pentru creşterea capacităţii de concentrare. 

Concepută în anul 1925, de către Hugo Gernsback, invenţia avea scopul de a elimina tot zgomotul din exterior şi de a izola utilizatorul într-un mediu de lucru liniştit. Mecanismul avea şi o mască de oxigen, astfel încât cel care purta această invenţie nu se putea sufoca.

Masca asigura cantitatea necesară de oxigen şi lumină în timp ce izola persoana de orice sunet care ar putea să-i distragă atenţia. Invenţia a fost prezentată în publicaţia Science and Inventions. Nu se ştie încă pentru cât timp a fost utilizată invenţia, dar pentru zilele noastre este cu siguranţă o maşinărie nefolositoare.

inventie ciudata

Alături de Izolator, o invenţie bizară este şi costumul de baie din lemn, destinat persoanelor care nu ştiau să înoate. Lemnul este în mod natural un material plutitor şi aceste costume au fost concepute pentru a salva persoanele care îl purtau de la înec. Apărută în S.U.A. în anul 1929, această invenţie urmărea să faciliteze înotul. Costumele erau confecţionate din lemn de molid, fiind folosite pentru campania publicitară a unei fabrici de prelucrare a lemnului din Hoquiam, Washington.

inventie ciudata

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial italianul Goventosa a inventat motocicleta cu o singură roată. Funcţiona pe baza unui motor cu un singur cilindru şi putea să ajungă chiar şi la 130 de kilometri pe oră.

inventie ciudata

O altă invenţie ciudată a fost o maşină franţuzească din 1924, în perioada de plin avânt a industriei auto, motiv pentru care au crescut foarte mult şi accidentele auto. Maşina cu grătar ataşat în faţă pentru a putea prinde pietonii şi, astfel, să reducă numărul victimelor călcate de maşini de pe străzile Parisului.

inventie ciudata

Peste Ocean, în SUA, în 1931, a fost proiectată pălăria cu radio. Pălăria era dotată cu un transmiţător radio, care permitea utilizatorului să audă ştirile oriunde ar merge. Pălăria-radio a fost produsă pe scară largă pentru publicul american începând cu anii 1940, la un preţ de 7.95 de dolari. Pălăria putea capteze semnale radio de la o rază de 32 de kilometri. Denumită în epocă „Pălăria-radio a omului de pe marte”, invenţia a fost produsă de compania American Merri-Lei Corporation of Brooklyn, N.Y., care a fabricat-o până la sfârşitul anilor 1950.

inventie ciudata

Bicicleta amfibie a fost o invenţie ciudată apărută în Franţa, în anul 1932, purtând numele de Cyclomer. Bicicleta plutea cu ajutorul a patru mingi umplute cu aer (care erau ridicate pentru deplasarea pe pământ) şi era propulsată de o elice montată pe roata din spate. Bicicleta amfibie putea să care, conform reclamelor epocii, o încărcătură suplimentară de 54 de kilograme.

Citiţi şi:

Cum a cultivat Regele Carol I profilul lui Mihai Viteazul. Culisele legăturii dintre Casa Regală a României şi Alba Iulia

Ce înseamnă, de fapt, „a dat bir cu fugiţii” şi „tufă de Veneţia”. Zece expresii ciudate din limba română

Secretele unui castel nobiliar din Transilvania vechi de peste 400 de ani: donat, moştenit şi pierdut la cărţi

Legenda româncei care a fost furată de o şatră de ţigani şi a ajuns cea mai apreciată dansatoare din Europa

Legendele de la Chicera Comorii, muntele din Apuseni unde a fost îngropată o mare cantitate de aur

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite