Interlopii Pricu şi Bălănel, cercetaţi penal după protestele anti-restricţii de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Rus zis Pricu este cercetat penal de poliţişti
Raul Rus zis Pricu este cercetat penal de poliţişti

Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu în legătură cu posibile infracţiuni de instigare publică, blocarea drumului public şi zădărnicirea combaterii bolilor în urma protestului spontan care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, 29 spre 30 martie 2021, în Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, în urma protestului care a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021, în municipiului Alba Iulia, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat din oficiu şi investighează posibile fapte de zădărnicirea combaterii bolilor.

Ancheta poliţiştilor vizează trei bărbaţi, unul de 37 şi doi de 44 de ani, din Alba Iulia, care ar fi promovat acţiunea de protest, în mediul on-line, solicitând prezenţa cetăţenilor, în număr cât mai mare şi neportul măştii de protecţie sanitară.

Doi dintre cei cercteaţi penal sunt persoane cu cazier, cunoscute oamenilor legii. Este vorba despre Raul Rus zis ”Pricu” şi Adrian Bălan zis ”Bălănel”, ambii recidivişti. Pricu a fost liberat condiţionat cu rest de pesepasă în 24 martie 2020. Atât Pricu cât şi Bălănel au fost condamnaţi penal în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”.

Totodată, poliţiştii s-au sesizat în legătură cu posibile fapte de împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice, faptă prevăzută de art. 339 alin 3 din Codul Penal, faţă de mai multe persoane care ar fi parcat, un număr de 10 autoturisme, pe partea carosabilă a Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, împiedicând, în acest fel, dreptul la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii au identificat un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care ar fi instigat persoanele să lase autoturismele pe partea carosabilă şi să blocheze, în acest fel, drumul public.

În sarcina acestuia a fost reţinută infracţiunea de instigare publică, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 368 din Codul Penal. Poliţiştii au deschis mai multe dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică şi împiedicarea circulaţiei pe drumurile publice.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea angajatei care a furat 1 milion de euro din conturile CEC şi i-a donat la biserici. A vrut să se răzbune pe şefi

Cum acţiona securitatea comunistă pentru a-i influenţa pe cei care criticau regimul. Cum se derula o avertizare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite