Închisoare cu executare pentru violenţă în familie: 5 ani după gratii pentru un bărbat din Alba care a vrut să îşi ucidă soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Alba IUlia a fost condamnat la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Timar Gheorghe Nicu a încercat să o stranguleze pe soţia sa.

Infracţiunea a avut loc în ianuarie 2016, iar decizia definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia ala sfârşitul lunii septembrie. Aflat în stare de ebrietate, inculpatul a sugrumat-o pe soţia s-a după care a distrus obiecte de mobilier din locuinţă.

Timar Gheorghe Nicu a fost trimis în jduecată, în stare de aret, pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Bărbatul a fost condamnat în final la 5 ani şi 1 lună de închisoare cu executare. Timp de doi ani de la executarea pedepsei, condamnatului i-a fost interzis să comunice cu victima şi de a se apropia de aceasta, respectiv de a se apropia de locuinţa şi locul de muncă al victimei.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 03/04.01.2016, în jurul orelor 23.00, inculpatul Gheorghe Nicu Timar, fiind în stare de ebrietate, aflându-se la locuinţa comună situată în municipiul Alba Iulia, în urma unor discuţii contradictorii pe care le-a avut cu soţia sa, a încercat să-i suprime viaţa, respectiv a lovit-o cu pumnii în zona feţei şi a corpului, a strâns-o de gât, încercând să o stranguleze.

De asemenea, bărbatul a încercat să o dea cu capul de pereţi, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar ulterior a lovit cu un topor pereţii apartamentului, distrugând şi obiecte de mobilier. În plus, condamnatul, în momentul în care a intrat în scara blocului, înainte de producerea incidentului, a spart un geam, tulburând ordinea şi liniştea publică.

Citiţi şi:

 

Au luat credite ilegale pe numele a 20 de angajaţi cu adeverinţe false. După 10 ani a venit nota de plată: condamnare la închisoare

 

Cum a fost scăpat de conflict de interese penal un primar de la ţară. Motivarea ridicolă ar putea ajunge studiu de caz

 

Criminalul din Cugir, trimis în judecată. Bărbatul şi-a înjunghiat fosta concubină şi pe tatăl acesteia, care a murit la spital

 

Trei tineri arestaţi preventiv la Alba Iulia pentru 17 furturi din maşini. Prejudiciul depăşeşte 40.000 de lei

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri