Grupul infracţional „Singer“, judecat la Tribunalul Alba în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii reţelei în sala de judecată
Membrii reţelei în sala de judecată

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi o hotărâre de menţinere în arest a inculpaţilor din dosarul „Singer“, judecaţi pentru înşelăciune. Toţi cei 16 inculpaţi vor mai sta încă o lună de zile în Pentenciarul din Aiud.

„Prin hotărârea Tribunalului Alba s-a menţinut măsura arestării preventive pentru 14 dintre inculpaţi iar cu privire la inculpatele S.N.G. şi C.E.M. s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul declarat de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba cu privire la inculpatele S.N.G. şi C.E.M şi a dispus menţinerea măsurii arestării preventive a celor două inculpate. Curtea de Apel a respins ca nefondate recursurile celorlalţi inculpaţi astfel încât vor fi judecaţi în continuare în stare de arest preventiv“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Judecaţi pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

Inculpaţii au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba în data de 17.08.2009 pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Membrii reţelei publicau anunţuri în diferite ziare din ţară prin care ofereau sume mari de bani celor care deţineau maşini de cusut cu această marcă.

În momentul în care potenţiala victimă îi suna pe inculpaţi aceştia îi transmiteau că pot să cumpere maşina de cusut numai dacă au şi perechea acesteia. Victima cădea în capcană şi se hotăra să cumpere maşina pereche depunând banii în contul oferit de inculpat. Poliţiştii au stabilit că reţeaua infracţională a înşelat peste 1.300 de persoane din toată ţara, iar paguba se ridică la aproape 1 milion de euro.

„Sacâzu“, liderul reţelei

Liderul grupului este Nicolae Iarnă, zis „Sacâzu“, care a fost ajutat de “locotenenţii” Marian Cristea, Iulius Francisc şi Sorin Varga, dar şi de cetăţeanul italian Antonio Vitalie. Ceilalţi membri ai grupării sunt Cristea Florian Dan, Cristea Elena Monica (C.E.M.), Câmpean Pompei Alexandru, Ciurar Gabriel Petru, Gigoi Nicolae Marian, Stoica Nicoleta Gabriela (S.N.G.), Varga Daniel Iosif, Turda Ioan Florin, Kovacs Geza, Mureşan Marcel Ioan, Vitanu Sorin, Cristea Nicolae Gavrilă şi Cristea Petru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite