Fostul preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie a primit închisoare cu suspendare
Nicolae Mischie a primit închisoare cu suspendare

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat definitive la Curtea de Apel Alba Iulia la pedepasa de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală.

Dosarul a fost soluţionat la Curtea de Apel Alba Iulia, luni 25 octombrie 2011. În urma judecării recursurilor Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut condamnarea inculpatului Mischie Nicolae la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală şi interzicerea drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani.

Instanţa l-a achitat pe Nicolae Mischie de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a dispus anularea actelor false. Pe latura civilă Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut obligaţia de plată a despăgubirilor civile în sumă de 33.354,97 lei stabilită de instanţa de fond, Judecătoria Deva.

În acest dosar, Mischie a fost judecat de infracţiuni la regimul vamal şi înşelăciune, prin introducerea în ţară a două autoturisme pe care nu le-a declarat la vamă. Maşinile au fost apoi înmatriculate pe numele societăţii familiei.

Conţinutul minutei deciziei pronunţate de Curtea de Apel Alba Iulia în 25.10.2011:

Prin decizia pronunţată în 25.10.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile formulate de Parchetul de pe lângă  Judecătoria Deva şi de inculpatul Mischie Nicolae şi a dispus casarea sentinţei penale atacată sub aspectul  laturii penale a cauzei numai în ceea ce priveşte condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi omisiunea  anulării înscrisurilor falsificate şi procedând la rejudecare în aceste limite a decis:

- Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare în pedepsele componente de 2 ani închisoare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani, şi 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 
- Achită inculpatul Mischie  Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în baza art. 11 pct.2 lit.a raportat la art. 10 lit. d din Codul de procedură penală (faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii). 

 - Anulează actele false respectiv declaraţiile vamale de import şi declaraţiile notariale autentificate.

Conţinutul dispozitivului sentinţei atacate pronunţată de Judecătoria Deva în 27.12.2010:
 
 Condamnă pe inculpatul MISCHIE NICOLAE, la:
-2 ani închisoare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală.
Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a, b C.p. (de a alege, de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 2 ani.

 -2 ani închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune.
Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a, b C.p. pe o durată de 2 ani.
Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a ( teza II ), b  Cod penal (de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat).

Suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii  aplicată inculpatului,  pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Dispune suspendarea condiţionată  a pedepsei accesorii aplicată inculpatului, pe durata  termenului de încercare. În baza art.11 pct.2 lit.b C.p.p., rap la art.10 al.1 lit.g C.p.p. (a intervenit prescripţia), încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Mischie Nicolae, pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals în declaraţii.

Obligă pe inculpat să plătească părţii civile Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, 33.354,97 lei, cu titlu de despăgubiri civile, precum şi majorări de întârziere, calculate la debitul de 22.066 lei,începând cu data de 12.12.2006 şi până la achitarea integrală a debitului

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite