Finanţarea europeană de 630.000 de lei pentru un Centru de Informare Turistică în Cetatea Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetatea Alba Iulia dupa finalizarea lucrarilor de restaurare
Cetatea Alba Iulia dupa finalizarea lucrarilor de restaurare

Primaria Alba Iulia şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administratiei Publice, respectiv Autoritatea Naţională pentru Turism au semnat contractul de finanţare pentru deschiderea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la Alba Iulia.

”Argumentele prezentate în solicitarea finanţării au scos în evidenţă potenţialul turistic de care dispune oraşul, dovedit prin creşterea spectaculoasă a numărului de vizitatori, ca urmare a lucrărilor de restaurare a Cetăţii Alba Carolina, dar şi necesitatea de a ne informa oaspeţii despre toate serviciile şi ofertele turistice disponibile în Alba Iulia.

Spaţiul propus pentru desfăşurarea activităţii centrului de informare este amplasat în Ravelinul Sfantul Michael, parte din fortificaţia dezvelită în urma lucrărilor de punere în valoare a Laturii de Vest. Practic, zona de acces este în curtea interioară amenajată în Parcul Unirii, foarte aproape de parcarea destinată autocarelor”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei

Termenul prevăzut pentru amenajarea centrului şi dotarea acestuia este de 10 luni de la data semnării contractului de finanţare. În ansamblu, dotările sunt specifice activităţilor de informare, incluzând mobilier, echipamente electronice şi materiale ce conţin răspunsuri la solicitările turiştilor despre oferta locală de cazare, ghizi turistici locali, rezervări de bilete, atracţii turistice etc. La toate acestea, se adaugă certitudinea oferirii serviciilor în regim de gratuitate pentru toti cei interesaţi, de personal specializat, angajat în urma implementării proiectului. Centrului de informare îi va fi atribuită şi o zonă de întâlniri, şedinţe, workshopuri ce pot fi susţinute în cadrul unei săli multimedia. În perioada de sustenabilitate (după implemetarea proiectului) se va amenaja şi un “gift shop” în care se vor comercializa obiecte de tip “souvenir de Alba Iulia”.

“Centrul de Informare Turistică din Cetate  e un pas firesc în planul nostru de promovare turistică. Este o parte esenţială în interacţiunea directă cu cei care vin să vadă “Cealaltă Capitală” şi un mod profesionist, organizat, de a prezenta şi reprezenta Cetatea Alba Carolina, ajunsă anul acesta la momentul 300. Va cuprinde toată activitatea de turism în care este implicată primăria, organizarea de evenimente, participarea la târguri şi evenimente turistice, poate va ajunge chiar să unifice toţi actorii care-şi desfăşoară activitatea în turism pe plan local. Aici însă, în Cetate, după tot ceea ce s-a făcut, un centru de informare turistică nu era doar necesar, ci obligatoriu. El va asigura un fel de permanenţă pentru turiştii care vor să ştie cu adevărat mai multe despre Alba Iulia şi Cetatea Alba Carolina, nu doar să «dea o tură»,” a declarat Mircea Hava - primarul municipiului Alba Iulia.

Sursa de finanţare este Programul Operaţional Regional, operaţiunea dedicată înfiinţării centrelor naţionale de informare şi promovare turistică şi dotării acestora. Valoarea totală a proiectului este de 630.000 lei, iar contribuţia municipalităţii este de 55.632 lei. Centrul va fi acreditat în reţeaua centrelor naţionale de promovare turistică, întrunind toate beneficiile ce decurg din acest lucru. 

FOTO Atracţii turistice noi în Cetatea Alba Iulia: Muzeul Principia şi drumul roman ”Via Principalis”

FOTO VIDEO Cetatea Alba Carolina, redeschisă în toată splendoarea după cel mai mare proiect de restaurare din România

FOTO VIDEO Cum a devenit Cetatea Alba Iulia minunea Transilvaniei. Secretele unui proiect de 50 de milioane de euro

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite