Fabrica de Arme Cugir continuă exportul în SUA. Un nou contract cu Century Arms permite angajarea a 300 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armament produs la fabrica din Cugir
Armament produs la fabrica din Cugir

Fabrica de Arme Cugir a încheiat un nou contract pentru livrare de arme uşoare către o ţară membră NATO, a anunţat, miercuri, ministrul Economiei. Potrivit ministrului contractul va permite dublarea capacităţii şi angajarea a 300 de persoane,

”Fabrica de Arme Cugir are peste 600 salariaţi şi în perioada recentă am încheiat un contract pentru dublarea activităţii. Fabrica de arme Cugir produce arme uşoare”, a spus Varujan Vosganian într-o conferinţă de presă. Ministrul a completat că a convenit cu colegi de la Ministerul Finanţelor, de principiu ca, la societăţile cu datorii, de fiecare dată când se aduc contracte suplimentare faţă de capacitate, să se permită angajarea de personal pe perioada contractului şi în numărul necesar pentru îndeplinirea acestuia. 

”Vom prezenta în Guvern un Memorandum pe care l-am acceptat împreună cu ministerele, prin care să angajăm 300 de persoane la Fabrica de Arme Cugir”, a mai spus Vosganian. Ministrul Economiei a declarat că fabrica a în 2012 o cifră de afaceri de 11 milioane lei, iar acest contract dublează capacitatea societăţii. În 2012, compania din Cugir a avut o cifră de afaceri netă de 23 milioane de lei, dar şi pierderi foarte mari, de 17 milioane lei.

Partenerul american tradiţional al Fabricii de Arme este compania Century Arms, care achiziţionează de la Cugir arme de vânătoare asamblate pe structura pistolului mitralieră AKM. Fabrica de Arme din Cugir are relatii contractuale cu Century Arms din anul 1999, iar până acum valoarea contractelor derulate se ridică la cateva zeci de milioane de dolari.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite