Doi turişti rămaşi blocaţi cu maşina în zăpadă în Munţii Şureanu, salvaţi de jandarmii montani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul Salvamont a reuşit să îi salveze pe cei doi turişti. FOTO: Arhivă
Echipajul Salvamont a reuşit să îi salveze pe cei doi turişti. FOTO: Arhivă

Doi turişti care au rămas blocaţi cu un autoturism de teren într-o zonă înzăpezită din Munţii Şureanu, judeţul Alba, au fost salvaţi, marţi seară, de un echipaj de jandarmi montani şi salvamontişti, cei doi fiind găsiţi chiar la marginea unei prăpastii.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, pentru Mediafax, că mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au căutat, marţi seară, doi turişti care au rămas blocaţi cu autoturismul de teren într-o zonă înzăpezită din Munţii Şureanu.

Jurcoveţ a spus că turiştii căutau o cabană, însă s-au rătăcit şi au rămas înzăpeziţi într-o zonă abruptă, aflată chiar la marginea unei prăpastii. "Este vorba de doi tineri, de 27 şi 29 de ani, care au rămas blocaţi cu un autoturism de teren în Munţii Şureanu. Au reuşit să ceară ajutor telefonic şi în căutarea lor au pornit mai multe echipaje de jandarmi montani şi salvamontişti. Din fericire, deşi nu puteau oferi informaţii privind locul unde se află, i-am găsit repede, în aproximativ o oră, înainte de a avea probleme de sănătate din cauza gerului. În zonă, temperaturile sunt sub 0 grade", a spus Jurcoveţ. Potrivit sursei citate, maşina celor doi turişti a fost tractată de o autospecială a jandarmilor, iar ei sunt conduşi spre cea mai apropiată cabană.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite