Doi tineri din Alba Iulia condamnaţi de Tribunalul Timiş la închisoare cu executare pentru trafic de migranţi

0
0

Doi tineri din Alba Iulia au fost condamnaţi la Tribunalul Timiş la pedepse cu executare pentru constituire grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Moldovan Bogdan şi Radu Iocob Mihai au primit fiecare câte 3 ani, 3 luni şi 3 zile de închisoare cu executare. Primul dintre cei doi condamnaţi a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia şi transferat la Penitenciarul Aiud.

Moldovan Bogdan a fost reţinut în 23 ianuarie 2015 de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în baza mandatului de arestare emis de Tribunalul Timiş în 22 ianuarie. Condamnatul a fost  depus în Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei. Pedeapsa de 3 ani, 3 luni şi 3 zile a fost aplicată şi inculpatului Radu Iacob Mihai. Acesta era la momentul pronunţării deciziei definitive în arest preventiv. Moldovan Bogdan se afla sub control judiciar. Din pedepsele finale se scade perioada cât au fost în stare de reţinere sau arest preventiv.

Cei doi tineri din Alba Iulia au fost reţinuţi de procurori DIICOT Timiş în 1 septembrie 2014, alături de alţi 7 inculpaţi. Moldovan Bogdan era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, 4 infracţiuni de trafic de migranţi, o infracţiune de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat şi 3 infracţiuni de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Pentru Radu Iacob Mihai, acuzaţiile procurorilor erau de constituire a unui grup infracţional organizat, 3 infracţiuni de trafic de migranţi şi 3 infracţiuni de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

Pedepsele decise de instanţă:

- 5 luni şi 10 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunii de constituire un grup infracţional organizat

- 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de de trafic de migranţi (5 infracţiuni, în raport de migranţii U.K. şi un al doilea migrant neidentificat, K.H., O.Z., N.M.H.); 

În baza art.38 al.1 C.p., raportat la art.39 al.1 lit.b C.p., aplică inculpaţilor pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, urmând ca fiecare din inculpaţi să execute pedeapsa rezultantă de: - 3 ani, 3 luni şi 3 zile închisoare, în regim de detenţie.

Gruparea acuzată că transporta peste graniţă, spre vestul Europei cetăţeni din Pakistan, era compusă din 10 persoane a fost trimisă în judecată în 25 septembrie 2014. Prima sentinţă, la Tribunalul Timiş, a fost pronunţată în 21 noiembrie. Inculpaţii au recunoscut faptele şi au beneficiat de reducerea semnificativă a pedepsei finale. Sentinţa definitivă prin care au fost respinse apelurile inculpaţilor a fost pronunţată de Curte de Apel Timiş în 21 ianuarie 2014.

Doi tineri din Alba Iulia inculpaţi la Timişoara într-un dosar de trafic de migranţi. Unul a primit arest preventiv iar celălalt arest la domiciliu

Tânăr din Alba arestat pentru tentativă de omor. A înjunghiat doi bărbaţi, după un conflict spontan şi mult alcool

Închisoare cu suspendare la Judecătoria Sebeş pentru un fals notar din Prahova care a înşelat peste 150 de oameni

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite