Decizie definitivă într-un dosar de fraudă din fonduri UE: 3 persoane din Alba condamnate la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de fraudă din fonduri europene. Trei persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru că au solicitat şi primit ilegal peste 14.000 de euro pentru modernizarea unei stupine.

Inculpaţii condamnaţi sunt Bobariu Bianca Cristina, administrator SC Euro Pan Gold SRL Alba Iulia, Roman Beniamin, respectiv Bobariu Alexandru Ioan, toţi trei fiind condamnaţi la câte 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni.

Curtea de Apel a decis reducerea majorare pedepsei de la 3 luni la 6 luni în cazul inculpatei Bobariu Bianca Cristina şi reducerea de la 3 ani la 6 luni pentru inculpatul Roman Beniamin. Bobariu Alexandru Ioan a rămas cu pedeapsa stabilită la Judecătoria Alba Iulia. Judecătorii au mai constatat, prin sentinţa pronunţată în 30 mai, recuperarea prejudiciului.

Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2012. Cei trei inculpaţi au fost judecaţi pentru că, prin prezentarea unor documente false, şi-au însuşit pe nedrept suma de 14.490 euro din fonduri europene. Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2009, la instigarea inculpatului Bobariu Alexandru Ioan, inculpaţii Bobariu Bianca Cristina şi Roman Beniamin au prezentat la A.P.D.R.P. – Centrul Alba Iulia mai multe înscrisuri cu conţinut nereal (declaraţii, contract de vânzare – cumpărare, plan de afaceri) în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri europene structurale pentru punerea în practică a proiectului intitulat „Modernizare şi dezvoltare stupină”.

În această modalitate, cei doi inculpaţi au încasat în mod injust suma totală de 61.002 lei (echivalentul a aproximativ 14.490 euro) reprezentând sprijinul financiar nerambursabil provenit din fonduri europene (Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”), sumă cu care A.P.D.R.P. s-a constituit parte civilă în procesul penal. 

Închisoare cu suspendare pentru un om de afaceri din Ocna Mureş acuzat de fraudă din fonduri europene

Bărbat din Alba Iulia condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Şi-a înjunghiat soţia cu cuţitul

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite