De ce au plecat cinci primari PNL şi PDL din Alba la PSD: dosare penale şi promisiuni pentru finanţări de proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii ACL Alba motivează plecările celor cinci primari din PNL şi PDL prin promisiuni primite din partea PSD privind rezolvarea dosarelor penale şi acordarea de bani pentru unele proiecte.

În cazul transferului primarului din Câmpeni, Călin Andreş, de la PNL la PSD, senatorul Teodor Atanasiu susţine că motivaţia este legată de bani, sau altfel spus de şpagă. “Mi-a spus (n.a. Călin Andreş), de faţă cu doi martori, că pleacă pentru bani. Că i-au primis cei de la PSD că îi vor finanţa cinci proicte”, a afirmat Atanasiu. Anterior, liderul PNL Alba Iulia, Florin Roman, a vorbit şi de unele probleme penale ale primarului din Cîmpeni.

”Călin Andreş ar avea un dosar penal în legătură cu Asociaţia crescătorilor de animale, în care au fost percheziţii la domiciliu şi la primărie”, a spus Florin Roman. Andreş a fost cercetat iniţial de DNA Alba Iulia, care a ”transferat” dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni. Preşedinele şi contabila asocieţiei crescătorilor de taurine din Cîmpeni, unde primarul Andreş a fost secretar, sunt judecaţi pentru infracţiuni economice. Preşedintele a primit la prima instanţă închisoare cu executare iar contabila, pedeapsă cu suspendare. În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Vlad, primarul din Vinţu de Jos, copreşedintele ACL Alba susţine ar fi vorba despre promisiunea PSD-ului că îl va scăpa de un dosar penal în care acesta este cercetat. “A spus că îl vor scăpa de procesul pe care îl are în urma verificărilor Curţii de Conturi. Mi-a spus că are un dosar penal, că l-au speriat, dar că i-au promis că tot ei îl vor scăpa dacă este băiat bun”, a declarat Teodor Atanasiu. Gheorghe Vlad este cercetat penal după ce a folosit combustibil cumpărat din fondurile primăriei pentru maşina personală.

Despre primarul din Arieşeni, Marin Jurj, liderii ACL spun că are probleme cu Agenţia Naţională de Integritate. Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în septembrie 2013, existenţa stării de incompatibilitate în cazul primarului Vasile Marin Jurj din Arieşeni, pentru că a îndeplinit simultan funcţia din administraţia locală şi cea de asociat din partea CL la “Salubritate Apuseni”. Starea de incompatibilitate a fost constatată începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Arieşeni şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieşeni, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni SRL. Primarul Marin Jurj a câştigat în aprilie 2014 prima etapă a procesului cu ANI, la Curtea de Apel Alba Iulia. Instituţia a contestat decizia la ÎCCJ unde nu s-a acordat, încă, un termen. Şi despre primarul Vasile Raica din Râmeţ, plecat de la PDL la PSD, liderii ACL susţin că ar avea probleme, cu sechestru asigurator în urma unui control al Curţii de Conturi

„Şi cei care sunt la PDL sunt cu multe dosare penale. Este problema dânşilor. Dânşii şi-o rezolvă. Nu ştiam că au dosare penale şi sincer nici nu cred că ar trebui să ştiu. Cei de la ACL care susţin că le-am promis că le rezolv problemele au băut ceva aproape de matrafox. Nu ştiu la ce fac ei referire. Sper că nu au luat rolul edilului de la Cotroceni să vorbească în necunoştinţă de cauză. Este problema dânşilor, noi aici ce putem să facem este să-i punem la muncă şi eventual să începem să-i punem pe bannere alături de Victor Ponta. Fiecare răspunde de ce face. Mai nou toată lumea este cărată de ici pe colo, unii au avut şi vor avea (dosare penale – n.r). În rest la muncă şi campanie electorală pentru Victor Ponta”, a spus Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, pentru alba24.ro.

PSD mai racolează un primar şi mai mulţi consilieri în Alba. Partidul încearcă să salveze funcţia de viceprimar la Cîmpeni

Bilanţul migraţiei politice din Alba: PSD a racolat peste 40 de aleşi locali. Cinci primari au plecat de la PNL şi PDL

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite