Curtea de Apel Alba Iulia admite o excepţie potrivit căreia Raed Arafat nu este reprezentant al DSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a transmis instanţei documente care nu vor fi luate în considerate. Foto arhivă Adevărul
Raed Arafat a transmis instanţei documente care nu vor fi luate în considerate. Foto arhivă Adevărul

Curtea de Apel Alba Iulia a admis o excepţie ridicată într-un proces prin care se solicită anularea mai multor hotărâri de Guvern referitoare la starea de alertă şi a stabilit că Raed Arafat nu are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Excepţia a fost ridicată de reclamanta Nicoleta Monica Petruţ care a dat în judecată Guvernul DSU şi MAI şi a cerut anularea mai multor hotărâri de guvern date în contextul pandemiei, şi anume 394/2020, 476/2020, 553/2020 şi 932/2021.

”Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a domnului doctor Raed Arafat, cu consecinţa anulării actului de procedură întocmit, respectiv a întâmpinării şi notelor depuse, urmând ca DSU să fie citat pentru următorul termen de judecată. (...) 

Admite în principiu cererea de intervenţie accesorie formulată de MAI, urmând ca din acest moment acesta să dobândească calitatea de intervenient în interesul pârâtului Guvernul României. 

Cu drept de recurs odată cu fondul. Prorogă pentru termenul viitor de judecată discutarea excepţiilor şi a cererii de denunţare ca fals a înscrisurilor semnate de domnul dr. Raed Arafat”, se arată în soluţia postată pe portalul CA Alba Iulia.

La dosar au fost depuse întâmpinări şi note semnate de Raed Arafat, dar instanţa a considerat că  secretarul de stat nu are calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Referitor la dosarul 5.995/2/2021 aflat pe fond pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, la termenul de judecată din 28.03.2022 instanţa a admis excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a domnului doctor Raed Arafat invocată de reclamantă în dosar, cu consecinţa anulării actelor de procedură depuse pentru DSU la dosar: întâmpinarea şi notele de şedinţă. 

Altfel spus, instanţa a constatat în urma verificării excepţiei invocate că din documentele depuse la dosarul instanţei până la termenul de judecată nu rezultă că domnul doctor Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU”, se menţionează într-un comunicat transmis de către Biroul de Relaţii Publice al CA Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, ca urmare a admiterii excepţiei lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a lui Raed Arafat, documentele depuse în această calitate la dosar - întâmpinarea şi notele scrise - nu vor fi luate în considerare de către instanţă. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul CA Alba Iulia în ianuarie 2022, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 9 mai.

Vă mai recomandăm:

 

Cimitirul vechi de 5.000 de ani de lângă Transalpina de Apuseni. Ce au descoperit arheologii la Râmeţ

 

Asaltul de la Groşi, bătălia epică din Apuseni dintre partizanii anticomunişti şi securişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite