Cum pot fi organizaţi eficient „munţii“ de haine. Ponturi bune pentru a obţine cât mai mult spaţiu în dulap sau şifonier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizarea hainelor în dulap este, de multe ori, o veritabilă provocare
Organizarea hainelor în dulap este, de multe ori, o veritabilă provocare

Organizarea hainelor în dulap sau într-un bagaj dă, de cele mai multe ori, multe bătăi de cap. Specialiştii au mai multe recomandări astfel încât spaţiul existent să fie cât mai încăpător pentru obiectele de vestimentaţie.

Dulapul de haine sau şifonierul reprezintă un element de referinţă pentru orice locuinţa, mai ales că de cele mai multe ori este şi cel mai voluminos obiect de mobilier. Aceasta în cazul în care nu există o locuinţa mai spaţioasă care va permite crearea unui dressing în adevăratul sens al cuvântului. 

  

Alegerea dulapului de haine reprezintă un pas foarte important. Locul acestui obiect de mobilier este în dormitor iar alegerea şifonierului se face în funcţie de desing-ul abordat. De cele mai multe ori, dulapul de haine este achiziţionat împreună cu restul obiectelor de mobilier din încăperea respectivă. Cu toate acestea, există şi situaţii în care şifonierul îşi găseşte locul pe hol, sau chiar în camera de zi. 

  

În afară designului, alegerea dulapului de haine este influenţată şi de spaţiul disponibil. Dacă şifonierul este destinat unei singure persoane, lucrurile sunt mai simple deoarece nu este nevoie de un şifonier foarte mare, însă dacă este vorba de două sau mai multe persoane atunci cu siguranţă este nevoie de mult mai mult spaţiu.  Pentru o persoană, spaţiul necesar este este 90 cm lăţime, 200 cm înălţime şi 60 adâncime, aşa că se poate calcula foarte simplu dimensiunea dulapului de haine potrivit. Pentru camera copiiilor, şifonierul va fi de dimensiuni mai mici, pentru ca cei mici să poată ajunge la haine. 

  

Dulapul de haine trebuie ales şi în funcţie de preferinţe şi necesităţi. Piaţa oferă numeroase modele atât în privinţa aspectului, cât şi în privinţa compartimentarii. De exemplu, există şifoniere cu mai multe compartimente unde pot fi aranjate hainele împachetate, sau cu mai puţine compartimente şi un spaţiu mai mare destinat umeraşelor. Indiferent de dimensiunile unui dulap de haine, este foarte important ca hainele să fie foarte bine organizate. Iar organizarea dulapului de haine trebuie realizată destul de frecvent.

Sfaturi pentru organizarea eficientă a dulapului:

- golirea pe deplin a dulapului sau şifonierului. În acest fel sortarea şi aranjarea vor fi mult mai uşor de realizat.

- probarea hainelor înainte de reorganizarea dulapului. În acest fel se va ştii care haine mai sunt bune de purtat şi care mai merită păstrate. Hainele pe care nu mai sunt purtate pot fi oferite prietenilor, donate sau chiar vândute.

- sortarea hainelor în funcţie de anotimp. Aşezarea obiectelor de vestimentaţie ce nu mai sunt purtate la momentul respectiv în partea de sus a dulapului, iar în partea de jos cele de care este nevoie în perioada sau anotimpul acela.

- sortarea după utilitate. Este indicat să nus e amestece bluzele cu mâneca lungă, cu tricourile. În cazul în care hainele sunt aşezate pe umeraş, cele de culoare închisă nu trebuie lipite de cele de culoare deschisă. 

- crearea unui mic spaţiu destinat accesoriilor, unde pot fi aşezate cravatele, eşarfele, mănuşile sau fularele. Este recomandată folosire a cât mai multe accesorii de organizare: cutii de diferite dimensiuni, cârlige, organizatoare din material textil şi huse.

Pentru a încăpea cât mai multe obiecte într-un dulap se poate folosi metoda de rulare a hainelor, care are avantajul că le păstrează neşifonate. Metoda este aplicată cu succes de persoanele care călătoresc mult şi au la dispoziţie un spaţiu limitat în bagaje pentru transportul hainelor.

Citiţi şi:

Operaţia pe creier efectuată în urmă cu 4.500 de ani. Descoperirea din România care a fascinat cercetătorii din Europa

 

Aceleaşi analize medicale, rezultate diferite la privat şi la stat. Peripeţiile unei femei de 84 de ani din Alba Iulia

Afacerile Daimler Mercedes la Sebeş au „explodat“ în 2017. Star Assembly a ajuns la 1.800 de angajaţi

Licitaţie cu greutate la Alba Iulia. Şapte firme se „bat“ pe contractul de 5 milioane de euro privind întreţinerea spaţiilor verzi

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite