Culmea braconajului în Alba! Carabina era „împrumutată“ de cel ce trebuia să apere sălbăticiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carabina cu care erau dotaţi cei doi bărbaţi acuzaţi de braconaj s-a dovedit că aparţine tocmai unui angajat al Ocolului Silvic Sebeş Acum, toţi trei au primit trofeul cuvenit din partea poliţiştilor: câte un dosar penal.

În  vizorul braconierilor au fost sălbăticiunile de pe fondul de vânătoare din Cetatea de Baltă. Au intrat în atenţia poliţiştilor şi silvicultorilor, după ce au coborât din maşină şi s-au dat de gol că au în dotare şi o armă.

Imediat ce i-au văzut pe poliţişti şi pe paznicii de vânătoare, cei doi bărbaţi s-au făcut nevăzuţi într-o pădure din apropiere. Au mizat pe faptul că vor scăpa şi au abandonat arma într-un lăstăriș.

Bărbaţii acuzaţi de braconaj, unul din Mediaş şi celălalt din Cetatea de Baltă, n-au mers prea departe pentru că au fost prinşi de urmăritori.

„Trecând în continuare la urmărirea celor două personae, acestea au fugit într-o zonă împădurită și au abandonat arma într-un lăstăriș. La scurt timp, organele de poliție au reușit ajutați fiind de paznicii de vănătoare, să prindă cele două persoane cu comportament suspect, în zona împădurită“, se arată în raportul poliţiştilor.

Carabina, dată braconierilor de un silvicultor 

Ulterior, a fost găsită şi arma, o carabină de calibru 7,64 mm,  cu 4 cartușe, dintre care unul armat pe țeava puştii.

Nu mică le-a fost mirarea polişiştilor să afle că arma aparţinea tocmai unui angajat al Ocolului Silvic Sebeș, care le-a „împrumutat-o“ .Gestul silvicultorilului este cu atât mai greu de înţeles cu cât ştia că cei doi bărbaţi nu au permis de portarmă .Mai mult, silvicultorul fusese informat că va fi folosită pentru braconaj.

Arma şi gloanţele au fost ridicate de poliţişti pentru expertiză. Bărbaţii au pe numele lor dosare penale pentru deținerea fără drept de arme și muniții și pătrunderea fără drept cu arma pe fondul de vânătoare. Nu figurează în evidenţele Poliţiei cu antecedente penale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite