Copiii din Alba Iulia internaţi cu toxiinfecţie alimentară se simt bine dar mai stau o zi în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost duşi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean
Copiii au fost duşi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean

Copiii de la şcoala specială din Alba Iulia internaţi miercuri seara în spitale din Alba Iulia, Aiud şi Sebeş după ce s-au simţit rău sunt în afara oricărui pericol. Pacienţii au fost stabilizaţi repede şi li s-a administrat tratamentul corespunzător.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba. Horea Timiş, a confirmat joi dimineaţă diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Simptomele cu care au fost aduşi copiii la spital au fost dureri abdominale, greţuri şi vărsături. „Au fost internaţi 26 de copii cu toxiinfecţie alimentară. Se simt bine, dar vor mai fi ţinuţi o zi internaţi sub observaţie“, a spus Horea Timiş.

Rezultatul analizelor probelor prelevate de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare vor fi cunoscute peste aproximativ trei zile. Copiilor li s-a făcut rău după masa de prânz. Mâncarea este oferită în sistem catering de restaurantul pensiunii Casa Traiana, administrat de firma Nisa Group.

Surse apropiate firmei susţin că problemele nu sunt de la ei în condiţiile în care aceeaşi mâncare a fost servită de peste 100 de copii de la şcoala specială şi a fost dusă şi la două grădiniţe din Alba Iulia, unde a fost servită de aproape 150 de copii. Aceleaşi surse afirmă cu după masă, copiilor le sunt oferite dulciuri de către angajaţii şcolii. La unitatea de învăţământ studiază 155 de copii cu diferite grade de handicap. Până la elucidarea cauzei îmbolnăvirii copiilor cele trei unităţi şcolare au sistat aprovizonarea cu hrană de la societatea respectivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite