Colet cu cannabis, trimis din Spania în România. Destinatarul drogurilor a trimis un coleg să ridice pachetul

0
Publicat:

Un bărbat, care a primit un colet în greutate de 5,48 kilograme de cannabis trimis de rude din Spania, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Coletul a fost urmărit de polițitii de la „Crimă Organizată” FOTO Poliția Română
Coletul a fost urmărit de polițitii de la „Crimă Organizată” FOTO Poliția Română

Coletul a fost preluat de la o firmă de transport cu sediul în Sebeș - Lancrăm, județul Alba, și trebuia transportat spre o destinație din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor din anchetă, deşi ştia că în colet se află droguri, bărbatul (Viorel G.) a acceptat să-și ajute cumnatul, mai exact să preia coletul de la firma de curierat din Sebeș și să-l predea mai departe în Bistrița unei persoane pe care urma să o indice ruda lui aflată în Spania.

Neputând să se deplaseze personal în Sebeș pentru a ridica coletul, acesta a apelat la colegul său de serviciu, martor în dosar, care avea cursă în zonă, fără să-i relateze că în pachet se află și droguri.

Acesta s-a prezentat la sediul firmei de coletărie, în ziua de 4 martie 2022. Polițiștii de la Crimă Organizată aveau deja pontul existenței pachetului cu droguri în colet și urmăreau traseul coletului. După ce a ridicat coletul, șoferul a plecat spre Sibiu, fiind oprit în trafic de polițiști, pe DN 1.

„La sediul SCCO Sibiu, în prezența numitului (…) s-a procedat la verificarea amănunțită a coletului. Coletul este format dintr-o cutie de carton, de culoare maro, pe care este aplicată bandă scotch, de culoare maro, iar pe una dintre părți este aplicată o coală de hârtie, pe care sunt inscripționate, următoarele (…) În interiorul coletului s-au identificat 6 pachete din material plastic transparent, vidate, introduse la rândul lor în alte pachete identice celor descrise, ce conțin masă vegetală uscată, de culoare verde-oliv, cu miros și aspect specifice genului cannabis”, se mai precizează în rechizitoriul DIICOT, potrivit hotărârii instanței de judecată.

Polițiștii au permis ca martorul să își continue călătoria cu drogurile la el pentru a ajunge la persoana căreia îi erau destinate, Viorel G.

Discuții telefonice în limbaj codificat

„Coletul în cauză a fost predat de către numitul (…) inculpatului în seara zilei de 04.03.2022, în zona unui bar unde lucrează concubina acestuia, iar apoi transportat la domiciliul acesteia de către inculpat”, au arătat procurorii.

După trei zile, a fost organizat flagrantul urmat de percheziția la domiciliul celui care a primit pachetul. Bărbatul a susținut că nu știa că în pachet se află droguri, dar declarația acestuia a fost infirmată de interceptările telefonice realizate de anchetatori.

Astfel, într-o convorbire purtată la data de 6 martie 2022, îi relatează unei persoane de sex masculin, într-un limbaj codificat, despre o pagubă de 5 kilograme şi o sumă de 40.000 euro: „No, hai, că m-am mai trezit şi pe cap cu o datorie de patruzeci de mii de euro...!/ De ce? De la ce?/ Cu cumnaţii ăştia de prin Spania, cu mărarul lor și cu toate ţigăniile! A ajuns un pachet la mine desfăcut şi lumea mă suspectează că am umblat io în pachet! Trebuie să le fac plata! Veniţi încoace că vă dau io plată!”

Viorel G. a fost trimis în judecată pentru „trafic ilicit internațional de droguri de risc”, fiind condamnat, definitiv, la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare pe un termen de 4 ani.

Hotărârea a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 20 decembrie 2022. Bărbatul a fost în arest preventiv timp de trei luni, în perioada martie – iunie 2022.

Alba IuliaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite