Ce supermarketuri se deschid, în 2014, în Alba: Penny Market la Teiuş, Profi la Ocna Mureş, Carrefour la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carrefour va deveni realitate şi la Alba Iulia. Foto Arhivă
Carrefour va deveni realitate şi la Alba Iulia. Foto Arhivă

Principalii actori de pe piaţa discount continuă investiţiile în judeţul Alba şi în 2014. Trei supermarketuri ar urma să fie deschise până la sfârşitul anului în Teiuş, Ocna Mureş şi Alba Iulia.

Prima investiţie care va fi inaugurată este un supermarket Profi la Ocna Mureş. Oraşul resimte lipsa unui astfel de magazin de retail, după ce în 2009, fostul supermarket Plus s-a prăbuşit într-un crater format în galeriile minei de sare de sub oraş.

Investiţia nu va fi similară cu cea a construirii unui supermarket, în condiţiile în care s-a preferat varianta închirierii unui spaţiu într-o clădire ce aparţine Romtelecom. Cel mai probal, locuitorii oraşului Ocna Mureş vor putea face cumpărături de la Profi în luna septembrie. În Alba, mai funcţioenază magazine Profi la Alba Iulia, Aiud, Abrud şi Cîmpeni. Varianta închirierii unui spaţiu a mai fost aplicată şi în oraşul Abrud.

La Teiuş se va construi pe strada Clujului un magazin Penny Market, investiţia depăşind 1 milion de euro. Supermarketul trebuia construit în 2012, dar reprezentanţii companiei au amânat planurile pentru oraşul din judeţul Alba pentru 2014. Supermarketuri Penny mai funcţionează la Alba Iulia, Aiud, Blaj şi Cugir.

Despre ”venirea” Carrfour la Alba Iulia se vorbeşte încă din 2008. O posibilă investiţie a revenit în actualitate în 2014, când a fost lansată oferta amenajării unui supermarket în mall-ul din Alba Iulia. Între timp, compania care deţine brandul a lansat concepte dedicate oraşelor mai mici, repectiv Carrefour Market şi Carrefour Express. Unul dintre acestea ar urma să fie dezvoltat şi la Alba Iulia. Investiţia este minimă şi constă doar în amenajarea spaţiului dedicat de la început, în Alba Mall, activităţilor comerciale de tip supermarket. 

FOTO VIDEO Lidl a deschis magazinul din Alba Iulia. Sute de oameni s-au înghesuit să prindă promoţiile

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite