Bărbatul care a jefuit cu arma o casă de schimb din Alba Iulia, condamnat definitiv la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este în arets preventiv din luna martie 2015
Bărbatul este în arets preventiv din luna martie 2015

Bărbatul din Alba Iulia care a jefuit sub ameninţarea unei arme de foc o casă de schimb valutar a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată la Curtea de Apel în 24 iunie 2015.

Bărbatul este autorul unui jaf armat la o casă de schimb administrată de firma Royal Exchange SRL. Infracţiunea a avut loc în 2 martie 2015. Florin Ganea, din Alba Iulia, cunoscut cu antecedente penale, a ameninţat-o cu o armă şi a agresat-o pe angajata casei de schimb valutar situată pe Bulevardul Revoluţiei din oraş şi a sustras suma de 6.013 lei şi 825 euro.

Agresorul a încercat să-şi asigure scăparea însă, în circa cinci minute de la comiterea faptei a fost prins de patrula mixtă format din poliţist şi jandarm, cu sprijinul unui cetăţean care, observând evenimentul, a pornit din proprie iniţiativă în urmărirea făptaşului şi, în acelaşi timp, prin intermediul apelului la 112, a oferit indicii utile poliţiştilor. Pe lângă bani, poliţiştii au găsit asupra bărbatului şi un pistol letal, cu 3 cartuşe în încărcător, pe care se pare că l-a folosit la comiterea faptei. În urma verificărilor efectuate a rezultat că arma găsită asupra bărbatului era deţinută în mod ilegal. Ganea este judecat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Eroul care a ajutat la prinderea infractorului

Cetăţeanul care a ajutat la prinderea infractorului se numeşte Radu Marta. Acesta a primit în 25 martie, de Ziua Poliţiei, o diplomă şi felicitări pentru dovada de spirit civic, din partea IPJ Alba. ”Era agitaţie la schimbul valutar şi mi s-a părut că nu este normal ce se întâmplă. Am ieşit din birou afară şi  mi-am dat seama că întradevăr se întâmplă ceva. Un cetăţean trăgea de uşă şi a început să urle: sunaţi, sunaţi la 112!! Atunci am traversat strada şi a ieşit un bărbat din schimbul valutar şi a fugit printre blocuri. Am apucat să îl văd, să îi văd îmbrăcămintea şi i-am luat semnalmentele. Cineva a vrut să fugă după el, dar a renunţat. Zicea că a dispărut. L-am văzut ca a ieşit din nou pe bulevard şi a intrat printre blocuri pe strada Poligonului. Am plecat în urmărirea lui, pe Poligonului şi pe Vânătorilor. Am traversat Ştefan cel Mare, a luat-o printre blocuri şi a ieşit pe strada Avântului. L-am urmărit pas cu pas. Pe Avântului a venit echipajul de poliţie şi le-am spus că el este”, a spus Radu Marta.


Admite apelul formulat de partea civilă S.R. împotriva sentinţei penale nr. 247/2015 pronunţată la 27 mai 2015 de Judecătoria Alba Iulia, în dosar nr. 1579/176/2015 şi în consecinţă: Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată numai sub aspectul laturii civile privind neacordarea daunele materiale şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: obligă pe inculpatul G.F. şi la plata sumei de 384 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă S.R. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. În baza art. 424 alin. 3 Cod procedură penală şi art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 2 martie 2015, până la data de 24 iunie 2015. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 24 iunie 2015. 

    Citiţi şi:

FOTO VIDEO Jaf sub ameninţarea armei la o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Atacatorul a fost arestat preventiv

VIDEO Eroul de la Alba Iulia. Cum a ajutat cetăţeanul Radu Marta la prinderea unui infractor foarte periculos

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite