Artistul care face adevărate opere de artă din piese auto reciclate: „Pot realiza aproape orice, imaginaţia mea nu are limite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Kiss şi motocicleta realizată integral din piese auto reciclate
Ovidiu Kiss şi motocicleta realizată integral din piese auto reciclate

Un bărbat din Alba Iulia, pasionat de maşini şi motociclete, realizează veritabile ”sculpturi” din piese de maşini, biciclete şi chiar din drujbe vechi.

Ovidiu Kiss (36 de ani) este pasionat de muzica rock şi de motociclete. Ovidiu şi-a descoperit talentul în urmă cu mai mulţi ani, pe vremea când era mecanic auto în Spania, unde i-a venit ideea să realizeze o motocicletă în mărime natural din piese vechi. A denumit-o „Motorul“, seamănă cu o motocicletă din seria filmelor Mad Max şi cântăreşte aproape 500 de kilograme. A lucrat la aceasta opt luni, fiind piesa de rezistenţă a expoziţiei pe care o are în atelierul propriu din Alba Iulia.

Atelierul său mai cuprinde multe alte obiecte surprinzătoare: un elicopter, o masă cu scaune, o chitară, un autocamion, motociclete de diferite dimensiuni, toate făcute din piese auto vechi. După ce a revenit în ţară spune că a luat o pauză, iar în urmă cu un an s-a decis să îşi deschidă un atelier unde să realizeze astfel de obiecte unicat. Îşi alege materia primă din atelierele de maşini vechi, apoi le curăţă şi sortează, iar în cele din urmă piesele sunt asamblate şi sudate în lucrări de diverse dimensiuni.

„Folosesc piese vechi dintre cele mai diferite, cum ar fi pistoane, chei, şurubelniţe, lanţuri şi multe altele. Merg prin centre de colectare a fierului vechi, service-uri auto, service-uri pentru motociclete şi chiar magazine. La piesele mai mici lucrez până într-o săptămână, în timp ce la alea complicate şi mari trebuie să stau cel puţin o lună. Am început să lucrez la un zodiac, adică la obiecte care să reprezinte toate zodiile, iar pe viitor intenţionez să fac o reprezentare în miniatură a turnului Eiffel şi a personajului din filmul Alien în mărime natural“, spune Ovidiu Kiss.

Printre obiecte realizate au fost un camion şi un elicopter. A făcut chiar şi un dulap pentru scule în forma unui sicriu. Fiecare piesă are istoria ei, dar artistul rămâne ataşat de „Motor“, de care nu vrea să se despartă şi pe care vrea să îl pună în sufragerie. A început să colaboreze chiar şi cu un centru de colectare a fierului vechi, care îi colectează şi îi oferă piese care sunt descoperite în cadrul obiectelor aduse aici.

sculpturi fier alba artist

Preţul ciudatelor obiecte

„La noi în oraş sigur nu există aşa ceva şi cred că nici în ţară. În general folosesc orice piesă veche, pe care o integrez în obiectul pe care vreau să îl fac“, a precizat bărbatul. Operele sale au putut fi admirate la Expoziţia „Despina Camino Art“ de la Palatul Noblesse din Bucureşti şi la Transilvania Tattoo Expo 2018, de la Sibiu. Produsele se pot realiza şi la comandă, iar tot ceea ce trebuie să facă cineva interesat să deţină un astfel de obiect de colecţie este să îl contacteze pe Ovidiu la atelierul acestuia Custom Metal Design sau pe Facebook.

„La cele două expoziţii, publicul a fost mega-încântat. S-au făcut poze şi filmări foarte multe. Pot spune că trăiesc din această pasiune a mea. Pot realiza aproape orice, pentru că imaginaţia mea nu are limite“, mai afirmă rockerul. Preţurile obiectelor realizate de Ovidiu pleacă de la câteva sute de lei, până la câteva mii de lei în cazul celor mai mari şi mai complicat de realizat. Planurile de viitor ale lui Ovidiu Kiss sunt legate tot de muzica rock şi de realizarea de obiecte unicat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite