Aproape 100 de elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au infectat cu COVID-19. De unde a pornit focarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incinta Colegiului Militar din Alba Iulia
Incinta Colegiului Militar din Alba Iulia

Focarul de COVID-19 de la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se extinde după ce vineri, 19 februarie, au fost testaţi pozitiv alţi 40 de elevi.

Pe lângă cele 57 de cazuri raportate de la începutul semestrului al doilea, în urma testărilor de vineri, 19 februarie, peste 40 de cazuri vor fi raportate sâmbătă, 20 februarie, la Colegiul Militar din Alba Iulia.

În total, în urma testărilor de vineri, în judeţul Alba vor fi raportate sâmbătă, 20 februarie, peste 100 de noi cazuri de covid.

Focarul ar fi plecat de la cinci elevi care au fost testaţi pozitiv, dintr-un total de 460, la revenirea fizică în unitatea de învăţământ.

În urma anchetei epidemiologice a contacţilor celor cinci elevi, alţi 52 de elevi, majoritatea din clasele a IX-a, au fost depistaţi pozitiv, cei mai mulţi fiind asimptomatici. Aceştia sunt izolaţi în spaţiile de cazare ale Colegiului şi participă la cursuri în sistem online. Un singur elev ar fi necesitat internare în spital.

Extinderea testării a făcut ca încă 40 de elevi să fie confirmaţi, vineri, cu noul coronavirs. Modificarea metodologiei privind calculul incidenţei va determina o creştere importantă la nivelul municipiului Alba Iulia, după includerea focarului de la Colegiul Militar în numărul cazurilor din ultimele 14 zile care sunt raportate la populaţie.

 Vă mai recomandăm să citiţi:

S-a pensionat „doamna cu pantofi albaştri“, judecătoarea care a emoţionat o ţară întreagă

Medic de Urgenţă, amendat de jandarmii deranjaţi că acesta a sunat la 112 din cauza unui pacient agresiv

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite