Apă potabilă cu porţia pentru mii de locuitori din Alba. Udarea grădinilor impune restricţii de furnizare UPDATE

0
0
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Locuitorii din 11 localităţi din Alba primesc apă potabilă cu raţia. Motivul se datorează consumului ridicat din această perioadă şi imposibilităţii furnizorului de a asigura serviciul pentru toţi consumatorii.

UPDATE Furnizorul judeţean de apă potabilă a anunţat vineri, 1 iulie, sistarea furnizării apei potabile în comunele Cricău, Berghin şi Ohaba, unde trăiesc aproximativ 4.000 de locuitori. La Cricău şi Ohaba s-a ”tăiat” apa vineri, începând cu ora 10.00, până sâmbătă, ora 07.00. 

La Berghin vor fi două intervale: vineri între orele 10.00 - 17.00 şi apoi de la ora 22.00 până sâmbătă la ora 07.00. În funcţie de evoluţia consumului, este posibilă restricţionarea serviciului şi în comuna Ciugud.

Textul iniţial: Sucursala Blaj a operatorului regional Apa CTTA Alba anunţă vineri, 1 iulie, că, în urma supraconsumului de apă pentru alte scopuri decât cele casnice, este nevoită să furnizeze apa potabilă după program, între orele 8.00 şi 20.00,  în următoarele localităţi: Mihalţ, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă.

În 30 iulie, APA CTTA a anunţat că din cauza consumului pentru alte scopuri decât cele casnice a luat decizia de a raţionaliza apa în alte cinci localităţi din judeţul Alba. Astfel între orele 06.00- 12.00, 14.00-22.00, începând de joi, 30 iunie, apa este raţionalizată şi în localităţile Unirea şi Războieni.

De asemenea, în localităţile Cisteiu de Mureş, Micoşlaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Căptălan furnizarea apei potabile se va efectua între orele 06.00 şi 22.00. În perioada de vară, consumul de apă potabilă distribuită prin sistemul public din aria deservită de companie este crescut, în special în zona rurală.

Acest lucru se datorează în special folosirii apei potabile pentru activităţi de grădinărit, transmit reprezentanţii Apa CTTA Alba. Aceştia recomandă folosirea apei în mod responsabil, mai cu seamă în această perioadă, deoarece există riscul ca cei aflaţi în capătul reţelelor să rămână fără apă potabilă.

La reluarea furnizării pot exista depăşiri ale parametrului turbiditate, caz în care apa trebuie utilizată numai în scop menajer. Eventualele perturbaţii, precum şi zona în care apar, se pot semnala Dispeceratului central 0258 834 501, în vederea intervenţiei.

Vă mai recomandăm:

 

Movila funerară veche de 5.000 de ani din Apuseni. Ce descoperiri spectaculoase au făcut arheologii FOTO

 

Pontonul de 80.000 de euro realizat de Primăria Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal VIDEO

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite