Apă potabilă cu porţia în mai multe localităţi din Alba, în funcţie de rezerve. Ce locuitori vor fi afectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de apă local din judeţul Alba se vede nevoit, din cauza caniculei şi a consumului mare, să restricţioneze distribuţia de apă potabilă în cinci comune din judeţul Alba.

Apă cu porţia în Alba. Foto arhivă
Apă cu porţia în Alba. Foto arhivă

APA CTTA, compania de distribuţie apă din Alba, a anunţat pe pagina sa de Facebook că, începând de vineri, furnizarea apei potabile va fi întreruptă, pe durata nopţii, în cinci comune din judeţul Alba situate în zona Blajului. Măsura, spune operatorul regional  de apă se impune ca urmare a consumului foarte mare din această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, potrivit Agerpres.

„Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste zile şi, implicit, consumul mare de apă potabilă, SC APA CTTA SA Alba este nevoită să raţionalizeze apa în mai multe localităţi din judeţ. Resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora”, a transmis, pe pagina de Facebook, operatorul regional de apă din Alba.

Această măsură se aplică începând din data de 21 iunie. Localităţile  care vor rămâne fără apă în intervalul orar 23,00-5,00 sunt Mihalţ, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Lunca Târnavei, Şona, Valea Lungă, Glogoveţ, Lunca şi Lodroman.

În ceea ce priveşte comunele Gârda de Sus, cu satele Gheţari, Ocoale, Mununa, Hănăşeşti, Dealu Frumos şi Gârda Seacă, şi Gârbova, furnizarea se va face în funcţie de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

De asemenea, reprezentanţii APA CTTA fac apel către populaţie să folosească apa potabilă în mod cât mai responsabil, numai pentru consumul personal şi în scop menajer, nu pentru grădinărit sau agricultură, în general, pentru că, în caz contrar, perioada de restricţie în ceea ce priveşte furnizarea de apă se va prelungi.

„SC APA CTTA SA Alba face apel către populaţie să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer, în caz contrar, există posibilitatea ca programul de raţionalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării”, se menţionează în anunţul postat online al operatorului regional de apă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite