Amendă de 15.000 de lei pentru Kronospan pentru incidentul tehnologic de pe platforma industrială din Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul tehnologic a fost taxat de Garda de Mediu Alba
Incidentul tehnologic a fost taxat de Garda de Mediu Alba

Compania Kronospan a fost amndată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu Alba pentru incidentul tehnologic din 29 ianuarie, care a provocat panică printre locuitorii din Sebeş.

Incidentul a constat în degajarea unei cantităţi marid e fum negru de la una dintre instalaţiile de pe platforma companiei Kronospan 

„Am sancţionat firma potrivit prevederilor Legii 104 din 15 iunie 2011. I-am sancţionat pentru că nu au luat toate măsurile pentru a preîntâmpina un accident de emisie poluantă în atmosferă. Am încheiat nota de constatare cu ei, urmează să le trimitem sancţiunea în termen legal. Sancţiunea este conform legii, de 15.000 de lei”, a declarat Dănuţ Hălălai, şeful Gărzii de Mediu Alba.

Reprezentanţii Kronospan Trading au precizat după incident următoarele: ”În urma unei alarme apărute pe linia de PAL, uscătorul s-a oprit automat din motive de siguranţă. Aburul de uscare împreună cu o parte din materia primă (praf de lemn) aflate în acel moment în uscător au fost dispersate în atmosferă timp de 20 de minute. Materia primă aflată în uscător nu era contaminată cu substanţe chimice”.

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite