Alba Iulia: Recomandări pentru weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În  acest weekend se poate ieşi la o plimbare prin şanţurile Cetăţii din Alba Iulia, în zona proaspăt modernizată, se poate face o vizită la Lancrăm, la Casa Memorială Lucian Blaga şi, de ce nu, la Peştera Gheţarul de la Scărişoara din Apuseni.

Vizită la casa memorială Lucian Blaga
Pe strada Veche, la numărul  234 din Lancrăm, Sebeş, iubitorii de literatură pot lua contact cu universul copilăriei poetul şi filosofului Lucian Blaga. În casa memorială, vizitatorii pot vedea mobilierul, fotografiile şi tablourile familie, precum şi manuscrise şi ediţii princeps ale operei lui Blaga. Casa memorială poate fi vizitată în intervalul orar 8.00-20.00. preţul unui bilet de intrare este 3 lei.

Plimbare la Traseul celor trei fortificaţii
În acest sfârşit de săptămână, albaiulienii pot face o vizită la Traseul celor trei fortificaţii. Pot vedea Poarta Castrului Roman, Bastionul saşilor şi Bastionul Eugeniu de Savoia. De asemenea, se poate vizita şi Traseul eroilor neamului, celula şi temniţa în care a fost adăpostit Horea. Traseul poate fi vizitat zilnic între ora 10.00 şi 20.00, iar tarifele încep de la 7 lei şi variază în funcţie de obiectivele alese.

Vizită la Peştera Scărişoara
Pasionaţii de călătorii pot vizita Peştera Scărişoara. Aceasta adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România, cu o vechipe de peste 3.000 de ani. Peştera este structurată pe încăperi.    Intrările grupurilor de 20-50 de persoane se fac la ore fixe, în intervalul  9.00 - 17.00. Preţul unui bilet de 5 lei. Informaţii se pot obţine la numărul de telefon 0742.010.347. Gheţarul este situat pe raza comunei Gârda de Sus, la peste 100 de kilometri de Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite