Alba: Întreceri sportive şi distracţie la „Serbările Zăpezii“ de la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii sporturilor de iarnă pot alege la acest sfârşit de săptămână staţiunea Arieşeni, din Munţii Apuseni. Localitatea găduieşte a şasea ediţie a „Serbărilor Zăpezii“.Organizatorii au pregătit pentru participanţi întreceri sportive, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii.

Organizatorii au pregătit pentru participanţi concursuri spectaculoase: alunecare cu obiecte neomologate, aruncare cu bulgări la ţintă, schi-slalom şi hochei pe zăpadă. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în articole sportive.

Concursuri cu premii

„Noi vom organiza concursuri şi pentru copii şi pentru cei mari, va fi multă distracţie. Ne bucurăm că este zăpadă numai bună pentru sporturile de iarnă, aşa că turiştii care vor alege localitatea noastră vor pleca cu amintirea unui sfârşit de săptămână relaxant. Chiar dacă s-au făcut rezervări pentru cazare încă de la sfârşitul anului trecut, se mai găsesc încă locuri libere la pensiunile de la noi din comună“, a declarat Marin Jurj, primarul comunei Arieşeni.

Administratorii pârtiei  principale de la Vârtop, lungă de 700 de metri, spun că sporturile de iarnă pot fi practicate în condiţii impecabile.

„Stratul de zăpadă pe pârtie este de 20 de centimetri, bineînţeles zăpada este bătătorită. De asemenea, instalaţia de teleschiu este funcţională de dimineaţa până seara târziu. Condiţiile în care se poate schia sunt foarte bune, aşa că aşteptăm să vină câţi mai mulţi turişti“, a precizat Vladimir Todea, administratorul pârtiei mari.

Preţuri pe toate buzunarele

Biletele pentru urcarea cu teleschi-ul pe pârtia mare costă  5  lei pentru adulţi, iar copiii vor plăti doar jumătate din preţ. Închirierea unui echipament complet de schi sau snowboard costă 25 de lei pe zi. Pentru cei care vor să-şi achiziţioneze separat echipamentul trebuie să scoată din buzunar 20 lei pentru schiuri, 15 lei pentru clăpari şi 10 lei pentru beţe.

Preţurile de cazare pentru o cameră dublă încep de la 50 de lei şi ajung până la 200 de lei.

Foc de artificii

Turiştii vor avea parte de foc de artificii şi de o spectaculoasă coborâre cu torţe a salvamontiştilor.

Seara de sâmbătă este rezervată muzicii uşoare. Vor susţine concerte Lorena, Energy, Mălina Petruse, Ramona Hasas şi Compact.

Duminică vor urca pe scenă interpreţi de muzică populară, precum Adrian Ivancea, Anca Banda, Sava Negrean Brudaşcu şi Sergiu Vaida.

Cea mai mare parte a cheltuielilor sunt suportate din sponsorizări.

Potrivit primarului Marin Jurj, de la bugetul local se vor da aproximativ 40.000 lei, adică o treime din totalul cheltuielilor. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite