ALBA 40 de ani de închisoare pentru omor. Trei tineri au bătut un bătrân care a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre inculpaţii condamnaţi sunt minori
Doi dintre inculpaţii condamnaţi sunt minori

Trei bărbaţi au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la un total de 40 de ani de închisoare pentru omor calificat. Cei trei au bătut un bătrân care a murit în spital în urma rănilor suferite. Doi dintre inculpaţi sunt minori.

Dorel Florian Barşon (32 ani) a primit 20 de ani de închisoare, iar Alexandru Sorica  (17 ani) şi Claudiu Laurean Stoica (14 ani) au fost condamnaţi fiecare la câte 10 ani de închisoare. Infracţiunea a avut loc în luna aprilie 2012. Cei trei au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie şi violare de domiciliu. Victima a decedat după două luni de la comiterea faptelor, iar infracţiunea principală a devenit cea de omor calificat.

“Cei trei au pătruns fără drept în locuinţa părţii vătămate C.G. (în vârstă de 77 de ani), din comuna Jidvei, cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprinşi de către partea vătămată, învinuiţii au reacţionat violent, lovind-o cu pumnii şi picioarele în mod repetat peste corp, preponderent în zona capului, cauzându-i leziuni grave care i-au pus viaţa în pericol, după care au sustras un telefon mobil, un card bancar şi suma de 16 lei”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Victima a fost găsită, în locuinţa sa, în stare de inconştientă, de către o vecină care a anunţat poliţia. Autorii au fost prinşi la scurt timp de la comiterea faptelor şi au fost arestaţi preventiv. Inculpaţii au contestat pedepsele de la Tribunal, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite