VIDEO Un braconier din Zimbabwe a fost călcat în picioare de un elefant pe care a încercat să-l omoare pentru fildeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reconstituirea atacului FOTO Captură video
Reconstituirea atacului FOTO Captură video

Furia animalelor sălbatice nu poate fi stăvilită, mai ales atunci când acestea se simt în pericol. Pentru  elefanţi, una dintre speciile pe cale de dispariţie, pericolul este reprezentat, în mare parte, de braconieri, care vânează animelele pentru fildeşul lor preţios.

Asta l-a costat viaţa pe un braconier care a încercat să ucidă un elefant dintr-un parc naţional din Zimbabwe, el fiind călcat în picioare de animal până când a murit, informează „Huffington Post“.

Solomon Manjoro şi prietenul său Noluck Tafuruka au vizitat parcul între 19 şi 26 aprilie, înarmaţi cu două puşti pentru vânătoare. Se presupune că bracoierul decedat a încercat să împuşte animalul înainte ca acesta să-l atace şi să-l calce în picioare.

Trupul neînsufleţit al braconierului a fost găsit numai după ce prietenul său a fost arestat sub acuzaţia de posesie de arme fără licenţă, infomează „The Sunday Mail”. Un al treilea suspect a fost arestat sub acuzaţia de braconaj. 

„Poate că, pe măsură ce multe dintre animale şi-au pierdut membri ai familiei în urma braconajului, a crescut şi agresivitatea lor faţă de cei care reprezintă o ameninţare“, scrie site-ul „TreeHugger“, care oferă anual un premiu pentru cele mai bune iniţiative ecologice în diferite sectoare şi categorii.

Elefanţii sunt vânaţi pentru fildeş, populaţii întregi ai acestei specii fiind reduse semnificativ. Anual, aproximativ 40.000 de elefanţi sunt sacrificaţi, potrivit Alianţei de Susţinere a Elefanţilor.

„Câştigurile realizate pentru conservarea elefanţilor africani, una dintre speciile africane cele mai reprezentative, sunt puse serios în pericol de braconaj, care încearcă să susţină cererea de fildeş”, a spus Matthew Lewis, expert în specii africane, pentru World Wildlife Fund (WWF), o organizaţie non-guvernamentală internaţionlă, care se ocupă cu problemele de conservare, cercetare şi restaurare a mediului.

Ştiaţi că?

Elefantul este singurul mamifer care nu poate sări şi este animalul cu cea mai groasă piele de pe Terra.

Elefantul poate consuma chiar şi 225 de kilograme de iarbă într-o singură zi şi poate bea până la 136 de litri de apă la o singură adăpare.

Cel mai mare colţ de fildeş despre care s-a relatat vreodată a avut 3,1 metri lungime şi 105 kg.

Puii de elefant cântăresc mai mult de 100 de kilograme şi, la naştere, nu au fildeşi. Aceştia le apar pe la vârsta de doi ani şi cresc toată viaţa, atât la masculi, cât şi la femele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite