Veşti bune pe piaţa muncii: cu 30% mai multe locuri şi bugete salariale mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trendul pozitiv al pieţei continuă şi anul acesta. FOTO Shutterstock
Trendul pozitiv al pieţei continuă şi anul acesta. FOTO Shutterstock

Piaţa locurilor de muncă a cunoscut o schimbare de trend încă de la jumătatea anului 2013. Ulterior, cererea de recrutare din partea companiilor a crescut constant şi a accelerat vizibil pe parcursul anului 2014, când numărul joburilor disponibile online a crescut cu 43%, cel mai înalt nivel de după 2008, anul de vârf al pieţei, potrivit unei analize a site-ului de recrutare eJobs.

1. Evolutia pietei de recrutare in ultimii 3 ani

Piata muncii reflecta fidel tendintele macro-economice, iar interesul crescut al companiilor pentru procesul de recrutare reprezinta o premisa solida de crestere economica. Daca la inceputul lui 2012 companiile erau evident reticente in a lansa noi proiecte de recrutare, perioada 2013-2014 a fost marcata de o crestere semnificativa a pietei muncii.

In termeni macro-economici, vorbim despre o reducere a ratei somajului de la 5,6% in decembrie 2012, la 5,29% in decembrie 2014, altfel spus despre o crestere a ratei de ocupare a fortei de munca, in tot acest interval.

In termeni calitativi, una dintre categoriile cele mai afectate de somaj - tinerii sub 25 ani, studenti sau proaspat absolventi - a beneficiat de un numar mai mare de oportunitati de angajare. Astfel, conform unei statistici efectuate de site-ul de recrutare eJobs.ro, la inceputul anului 2015, aproximativ 40% din totalul ofertelor de angajare erau adresate si studentilor sau absolventilor aflati la inceput de cariera.

2. Tendinte pe piata de recrutare online

"Anul 2014 a insemnat o crestere a pietei de recrutare, comparativ cu anul anterior. Daca ne raportam strict cantitativ la numarul de locuri de munca publicate de catre angajatori, la nivelul intregii piete de recrutare online vorbim despre o crestere de peste 40%, etalon relevant pentru situatia globala la nivelul economiei”, a declarat Andrei Frunza, director operational al eJobs Group.

Tendinta de crestere a pietei de recrutare, manifestata pe tot parcursul anului 2014, s-a reflectat si in rezultatele financiare inregistrate anul trecut de eJobs: plus 25% fata de 2013 in ceea ce priveste veniturile, de departe cea mare crestere la nivelul pietei de recrutare online.

“Rezultatele obtinute de eJobs in utimul an se datoreaza, in primul rand investitiilor pe care le facem la nivelul platformei eJobs.ro si in relatia cu toti clientii nostri. Suntem dedicati misiunii de a furniza companiilor cele mai bune solutii de recrutare, atat in ceea ce priveste numarul si calitatea candidatilor, cat si legat de instrumentele disponibile in contul lor de angajator, astfel incat timpul si efortul alocat recrutarii sa fie minim”, a mai adaugat Andrei Frunza.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite