Vămile, luate cu asalt de sute de mii de români. Diaspora se întoarce acasă

0
Publicat:

Vămile din România sunt luate în aceste zile cu asalt. Sute de mii de români așteaptă să intre sau sa iasă din țară. Ieri, de exemplu, punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au fost tranzitate de peste 300.000 de cetățeni și  peste 81.000 de mașini. 

Timpii de așteptare în vama Nădlac trec de 70 de minute. Sursa foto: arhivă
Timpii de așteptare în vama Nădlac trec de 70 de minute. Sursa foto: arhivă

Pe sensul de intrare în România au fost 205.383 de persoane, dintre care 9.518 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict) până în prezent, au intrat în România 6.932.896 cetăţeni ucraineni. 

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut, în ultimele 24 de ore, aproximativ 153.900 de persoane şi peste 50.300 mijloace de transport, dar şi prin punctele de trecere aeroportuare - peste 67.000 de persoane. 

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control. 

16 cetățeni străini nu au fost primiți în țară

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 61 de fapte ilegale (32 infracţiuni şi 29 contravenţii); au fost aplicate amenzi în valoare de 103.000 lei şi ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de peste 810.000 lei. 

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În acest moment, în Nădlac 2 se lucrează pe două artere. „Nădlac II a fost cel mai aglomerat punct de intrare în ţară din judeţul Arad, cu peste 62.000 de persoane şi 17.000 de mijloace de transport, în cazul traficului uşor şi turistic. Cu toate acestea, pentru că au fost deschise artere suplimentare, timpul de aşteptare la controlul de frontieră nu a depăşit 60 de minute", a declarat purtătorul de cuvânt IPF Arad, Andrei Dincă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite