Vaccinul HPV va fi compensat din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaccinul HPV va fi compensat din această toamnă, din luna septembrie-octombrie, potrivit anunțului ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministrul a precizat că acesta va fi compensat parțial pentru femeile între 18-45 de ani și pentru băieți. „Din această toamnă, sigur că depinde foarte mult şi de fluxurile financiare, dar vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat. Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi", a transmis Alexandru Rafila.

În plus, ministrul a declarat că este vorba de mai multe vaccinuri, inclusiv pentru pacienții bolnavii cronici. „Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice. E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice. Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze”, a mai susținut Rafila.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite