Articol publicitar

Urban Scope - Regenerează/Reinventează spaţiile urbane şi transformă-ţi oraşul aşa cum „ţi se potriveşte”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
urban scope

În contextul pandemiei de COVID-19 ale cărei efecte încă se fac simţite şi în ziua de azi şi măsurile recomandate la nivel naţional pentru protecţia fiecăruia dintre noi, dar şi pe baza tendinţelor actuale de adoptare şi implementare a unor metode cât mai sustenabile de trai, s-a format un cadru prielnic pentru transformarea zonelor urbane în ceea ce putem numi smart cities.

Omul zilelor noastre caută în permanenţă soluţii smart-eco-eficiente de creştere a calităţii vieţii, încercând zi de zi să trăiască mai confortabil, dar în acelaşi timp şi să reducă pe cât posibil impactul vieţii sale moderne asupra mediului înconjurător. Acest concept se numeşte regenerare urbană şi, din fericire, nu este doar o idee, ci presupune o serie de soluţii concrete pentru care există specialişti la care putem apela pentru a accelera implementarea lor.

Regenerarea urbană… despre oameni şi locuri

Regenerare urbană înseamnă în primul rând un oraş mai curat, mai sigur, dar în acelaşi timp şi mai activ. Nu trebuie să renunţi la mobilitate ca să respiri un aer mai curat, ci să înlocuieşti mijloacele clasice de transport cu soluţii ecologice, avantajoase atât pentru utilizatorii lor direcţi, cât şi pentru ceilalţi cetăţeni şi natură.

De asemenea, regenerarea urbană reprezintă şi regândirea spaţiilor publice şi adaptarea lor la nevoile comunităţii. Oraşele trebuie gândite în primul rând pentru oamenii care trăiesc în ele. Concret, un oraş mai prietenos cu locuitorii săi este un oraş cu o infrastructură rutieră şi pietonală bine pusă la punct, cu spaţii verzi şi grădini publice bine îngrijite, cu sisteme de irigaţii automate, cu iluminat public care să crească atât vizibilitatea, cât şi siguranţa cetăţenilor pe timp de noapte, cu sisteme de comunicaţii prin fibră optică şi acces nerestricţionat la internet wi-fi.

Nu în ultimul rând, regenerarea urbană se referă şi la creşterea eficienţei energetice prin utilizarea unor dispozitive cu un consum redus de energie, care au la bază o tehnologie de ultimă generaţie, ce permite utilizatorilor lor un control complet automat şi optimizat.

Regenerarea urbană este un concept foarte complex, dificil de implementat din cauza provocărilor pe care le implică, dar uşor de înţeles dacă ne gândim nu la punerea sa în practică, ci la beneficiile pe care el le oferă tuturor celor care trăiesc într-un oraş modern.

Urban Scope - partener de încredere în dezvoltarea de proiecte de regenerare urbană

Urban Scope este un proiect creat pornind exact de la aceste principii. De la nevoia oamenilor de a trăi mai bine, dar în acelaşi timp şi de a proteja mai mult natura.

În România, Urban Scope se identifică ca principalul furnizor de servicii de consultanţă ce utilizează un model de business de tip “360” în relaţie cu partenerii săi de afaceri. Cu alte cuvinte, Urban Scope oferă servicii de consultanţă, finanţare, proiectare dar şi asistenţă pe toată durata de desfăşurare a proiectelor de dezvoltare durabilă.

În cei zece ani de activitate, Urban Scope a reuşit cu succes să dezvolte nenumărate proiecte originale de regenerare urbană şi doar în perioada 2016-2021, a reuşit să obţină finanţări nerambursabile atrase din fonduri europene în valoare de peste 550 de milioane de euro.

Până în anul 2030, Urban Scope şi-a propus să atragă pentru partenerii săi finanţări a căror valoare să depăşească suma de 1 miliard de euro.

Activitatea şi profesionalismul companiei Urban Scope sunt recunoscute oficial, la nivel european. În cadru evenimentului ‘‘Innovation & Excellence Awards 2022’’, Urban Scope a obţinut premiul ‘‘Smart City Consultancy Company of the Year 2022 - Europe”. De asemenea, în cadrul evenimentului ‘‘Smart City Industry Awards 2022’’, Urban Scope a fost premiată şi la categoria ‘Smart Mobility’’ pentru meritele sale deosebite în cadrul industriei în care activează.

Regenerarea urbană nu este doar un concept pe hârtie. Ca proces, ea se întâmplă aici şi acum, în ţara noastră. Iar dacă vrei să iei parte la această mişcare de proporţii şi să creezi pentru tine şi urmaşii tăi o lume mai bună, urbanscope.ro este exact partenerul pe care îl cauţi!

Citește mai multe despre: oras
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite