UPDATE Codul galben de vreme rea a fost ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de ploi în mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul
Cod galben de ploi în mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul

Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. În regiunile vizate, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE COdul galben a fost ridicat.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 20.35, pentru vestul şi sudul judeţului Timiş. În plus, se va afla sub incidenţa avertizării şi nord-vestul judeţului Caraş-Severin.

UPDATE Avertizarea cod galben de ploi pentru judeţele Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea a fost prelungită până la ora 20.00. În această regiune, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi local 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la ora 20.00, pentru judeţul Mureş (zona localităţilor Lunca, Voievodeni, Glodeni, Ernei, Crăciuneşti). În această regiune, precipitaţiile vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE O nouă avertizare, de această dată de cod portocaliu, valabilă până la 19.15, a fost emisă pentru judeţul Timiş, inclusiv în zona municipiului Timişoara.

În această regiune, cantitate de precipitaţii va depăşi 40 de litri pe metru pătrat, iar aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină de dimensiuni medii.

UPDATE Meteorologii au prelungit până la 19.30 avertizarea tip cod galben de ploi pentru judeţul Arad (inclusiv zona municipiului Arad), precum şi pentru judeţul Caraş-Severin (inclusiv zona municipiului Caransebeş).

Totodată, judeţul Timiş (inclusiv zona municipiului Timişoara) se va afla sub semnul avertizării de vreme rea până la 19.30.  În aceste regiuni, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Până la ora 19.00, meteorologii au emis un cod galben de ploi local pentru judeţele Mehedinţi şi Vâlcea. De asemenea, se vor afla sub avertizare de vreme rea şi judeţele Gorj şi Dolj (inclusiv zona municipiului Craiova). Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 18.30, pentru judeţul Alba. Totodată, şi judeţul Sibiu se va afla sub cod galben. Cantitatea de precipitaţii în aceste regiuni ar putea depăşi 30 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 18.10, pentru judeţul Arad (inclusiv municipiul Arad), precum şi în judeţul Hunedoara. În aceste regiuni, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

Citește și: De unde vin furtunile

UPDATE Până la ora 18.00, judeţul Timiş se va afla sub incidenţa codului galben de ploi. În această regiune, cantitatea de precipitaţii ar putea depăş 25 de litri pe metru pătrat.

În plus, şi judeţele Caraş-Severin (îndeosebi partea nordică) şi judeţul Bihor, inclusiv municipiul Oradea, se vor afla sub incidenţa avertizării. Tot până la ora 18.00, în aceste regiuni aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

UPDATE Meteorologii au emis cod galben de ploi, valabil până la 17.15, pentru judeţul Alba (în zona localităţilor Daia Română, Vingard, Sebeş, Alba, precum şi în zona de munte), precum şi pentru judeţul Mureş, în zona localităţilor Sovata, Câmpu Cetăţii, dar şi în zona de munte. În aceste regiuni, cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 30 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Noi avertizări cod galben de ploi, valabile până la 17.30, au fost emise pentru judeţele Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj, inclusiv pentru municipiul Târgu-Jiu.

UPDATE Meteorologii au emis noi avertizări de ploi, valabile până la ora 17.00, pentru judeţele Bihor, Arad şi Hunedoara. În aceste regiuni, se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de dimensiuni mici şi medii, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

În plus, până  la 17.300, se va afla sub incidenţa avertizării şi zona de deal şi de munte a judeţului Argeş.

UPDATE Meteorologii au prelungit codul gaben de ploi pentru judeţul Satu-Mare până la 16.20. În plus, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis o avertizare de vreme rea, valabilă până la 16.20, şi pentru judeţul Caraş-Severin.

UPDATE Până la ora 15:20, judeţul Satu-Mare se află sub avertizare de cod galben de vreme rea. Se vor semnala averse cu cantităţi de apă ce pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi descărcări electrice frecvente.

UPDATE Avertizarea de cod galben de ploi, valabilă pentru judeţul Cluj a fost prelungită până la ora 15.00. În schimb, celelalte două judeţe au ieşit de sub incidenţa codului galben.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben în judeţul Alba, unde se vor semnala în intervalul orar 13.00 - 14.00 descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului.

De asemenea, specialiştii ANM au emis o avertizare de cod galben valabilă pentru estul judeţului Bihor, în intervalul orar 13.00 - 14.00. Se vor semnala cantităţi de precipitaţii care vor depăşi izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi medii, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Totodată, în intervalul orar 12.30 - 13.30 a fost emisă o avertizare de cod galben pentru judeţul Cluj, în zona de munte îndeosebi în zona localităţilor Poieni, Ciucea şi Negreni. Se vor semnala averse cu cantităţi de apă ce pot depăşi 25l/mp, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici, descărcări electrice frecvente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite