Untold, Electric Castle vs. „libertatea” tinerilor în anii comunismului. Imagini tulburătoare publicate de CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității - CNSAS ne aminteste cum era cu libertatea în anii comunismului, într-o paralelă cu cele mai in vogă festivaluri ale ultimilor ani și are un mesaj pentru tineri: „Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!”

Libertatea de azi și de ieri FOTO Facebook CNSAS
Libertatea de azi și de ieri FOTO Facebook CNSAS

„Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet. Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite?” Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?”, se arată în mesajul postat luni de CNSAS, adresat tinerilor de astăzi.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a ilustrat mesajul cu câteva fotografii grăitoare pentru cenzura anilor comunismului și măsurile represive îndreptate împotriva tinerilor care-și își iubeau idolii rock.

„Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau. Să nu uităm nicicând să preţuim libertatea!” , încheie CNSAS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite