Un pacient din Slovacia a rămas orb după ce medicii i-au îndepărtat din greşeală ochiul sănătos

0
0
FOTO Arhivă / Shutterstock
FOTO Arhivă / Shutterstock

Un pacient din Slovacia a rămas fără vedere după ce ochiul sănătos i-a fost îndepărtat greşit în locul celui bolnav în timpul unei intervenţii chirurgicale efectuate la unul dintre cele mai mari spitale din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Bratislava a spus că medicul care a efectuat operaţia nu mai are contact acum cu alţi pacienţi. De asemenea, se precizează că victima şi familia acestuia primesc consiliere psihologică şi sprijin pentru a face faţă consecinţelor intervenţiei chirurgicale.

Potrivit TASR, citată de Agerpres, autoritatea de supraveghere sanitară a demarat o anchetă cu privire la circumstanţele acestui caz fără precedent.

Greşeala doctorului s-a petrecut pe fondul unei dispute industriale în sectorul sanitar slovac. În urmă cu o săptămână, sindicatul medicilor LOZ a anunţat că aproximativ 3.000 de medici sunt pregătiţi să îşi dea demisia în cazul în care veniturile salariale nu cresc, iar condiţiile de muncă din ce în ce mai greu de suportat nu se îmbunătăţesc.

Din cauza unui exod de personal, în special în Cehia şi Austria, medicii rămaşi în Slovacia sunt suprasolicitaţi de câţiva ani, iar situaţia a fost agravată de pandemia de coronavirus.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite